Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис е изправено пред вот

...
Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис е изправено пред вот
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция е изправен пред вот на недоверие след влаковата катастрофа с 57 загинали

Правителството на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис е изправено пред избор на съмнение поради оправянето с влаковата злополука предходната година, при която починаха 57 души, откакто тази седмица се появиха известия в медиите, в които се твърди, че са манипулирани доказателства, съобщи Ройтерс.

Левите опозиционни партии внесоха избор на съмнение против консервативното държавно управление тази седмица, обвинявайки го, че се „ пробва да скрие истината “, откакто товарен трен се сблъска челно с пътнически трен в централна Гърция, най-лошият случай в историята на страната.

Правителството отхвърля да е направило нередности и се чака да оцелее при вота поради болшинството на неговата партия. Но предлагането акцентира какъв брой доста хора към момента са ядосани от злополучие, което разкри по какъв начин десетилетия занемаряване и неприятно ръководство са заплашили сигурността на железниците. Експертите споделят, че малко се е трансформирало за възстановяване на стандартите от този момент.

„ Като всеки гръцки жител, ние желаеме да знаем истината “, сподели Никос Андрулакис, началник на лявоцентристката партия ПАСОК пред Народното събрание в сряда.

Води се правосъдно разследване, което се чака да завърши през идващите месеци. Властите повдигнаха обвинявания против десетки хора за злополуката, в това число шеф на гара, който е в ареста в очакване на правосъден развой.

Вестник To Vima заяви в събота, че запис на разговор сред началника на гарата и машиниста, изминал в медиите часове след злополуката, се твърди, че е бил редактиран, с цел да се хвърли виновността върху човешка неточност, а не върху систематични проблеми в железопътната мрежа.

Разследващите, наети от родственици на жертвите, също настояват, че бързото унищожаване на изгорелите вагони от мястото на злополуката и полагането на трошляк може да са унищожили доказателства. Гърция не разполагаше с работещ народен орган за следствие на сходни произшествия по време на злополуката.

Роднините на жертвите започнаха петиция за смяна на вековни правила, които пазят политиците от правосъдно гонене. Досега те са събрали над 1,3 милиона подписа.

Партията Нова народна власт на Мицотакис, която води в изследванията на публичното мнение, споделя, че опозицията употребява случая, с цел да се облагодетелства политически. Министърът на правораздаването Джордж Флоридис назова обвиняванията " акция от неистини и измами ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР