Правителството на Германия трябва да се откаже от пускането на

...
Правителството на Германия трябва да се откаже от пускането на
Коментари Харесай

Лондон: Берлин да се откаже от „Северен поток-2“, ако Русия нахлуе в Украйна

Правителството на Германия би трябвало да се откаже от стартирането на газопровода „ Северен поток-2 “ при положение на навлизане на Русия в Украйна, прикани през днешния ден английският външен министър Елизабет Тръс.

„ Силно съм обезпокоена от зависимостта на Европа от съветския газ. Давам ясно да се разбере, че „ Северен поток-2 “ не би трябвало да бъде позволен при положение на навлизане в Украйна “, сподели тя в изявление за телевизия Sky News.
Борис Джонсън: Руското навлизане в Украйна може да стане нова Чечня
Русия рискува да сътвори " нова Чечня ", в случай че нахлуе в Украйна, съобщи в през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън, предизвестява...
Прочети повече
Според Тръс, сега Лондон „ следи доста тревожни признаци за вероятни събития “ в Украйна. Миналата седмица Форин офис предложи на жителите на Англия да се въздържат от пътешестване в Украйна без неотложни аргументи. Днес стана ясно, че няколко чиновници на английското посолство в Киев напущат украинската столица поради възходящата опасност от страна на Русия.

„ Работата на дипломатическото посланичество на Англия в Украйна се реализира в цялостен размер. Нашето посолство работи и извършва всички нужни функционалности, само че е значимо да имаме подготвеност за всевъзможен вид за развиване на обстановката “, означи Тръс. Министърът акцентира, че Лондон продължава да поддържа Киев и остава негов стопански и търговски сътрудник, в това число като му доставя отбранително оръжие.

Британският външен министър отхвърли да разяснява произхода на информацията, че Русия възнамерява да докара на власт в Украйна лоялно към себе си държавно управление че преглежда някогашния народен представител на Върховната Рада на Украйна Евгений Мураев за негов началник. " Не мога да встъпвам в детайлности за това по какъв начин получаваме разследващите си данни ", сподели Тръс в отговор на искане на публицист от Sky News да обясни от кое място идва информацията. " Публикуването на тази информация се дължи на желанието ни да притеглим вниманието към всевъзможни опити на Русия да повлияе на демокрацията, да дестабилизира Украйна, да прави бойкот и интервенции под непознат байрак. "

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР