Правителството на Германия трябва да предприеме по-строги мерки срещу германските

...
Правителството на Германия трябва да предприеме по-строги мерки срещу германските
Коментари Харесай

Германски министър иска по-строг отговор на заобикалянето на санкции срещу Русия

Правителството на Германия би трябвало да предприеме по-строги ограничения против немските компании, които заобикалят глобите на Европейския съюз против Русия, като не престават да вършат бизнес посредством трети страни, съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Дължим това не на последно място на хората в Украйна ", сподели Хабек пред немската медийна група " Функе ".

След пълномащабната инвазия на Русия в прилежаща Украйна преди повече от 13 месеца Европейски Съюз ѝ наложи 10 пакета наказания, в това число широкообхватни търговски ограничавания, показва ДПА.

Когато става въпрос за битка против противозаконното заобикаляне на тези ограничения, Германия може да се поучи от Дания, сподели Хабек. Той изясни, че датските митнически органи проучват доста деликатно комерсиалните потоци и митническите данни за аномалии.

" Ако се появят такива аномалии, да вземем за пример огромно количество избрани артикули, които преди са били предопределени за Русия, а в този момент внезапно се оказва, че ще бъдат доставени в съвсем същото количество в друга трета страна, това е причина за следствие ", даде образец немският министър на стопанската система.

Той означи, че следователно датските управляващи изискват пояснение от виновната компания.

Германският закон за външната търговия разрешава сходни процедури, само че съгласно Хабек държавното управление не употребява тези разпореждания в задоволителна степен.

 Германски министър прикани за наказания за страни, купуващи уран от Русия Германски министър прикани за наказания за страни, купуващи уран от Русия

В края на февруари немският министър на стопанската система, който е и вицеканцлер, предложи съответни стъпки за възстановяване на битката против заобикалянето на наказания.

Хабек сподели, че сега проектите се разискват в границите на държавното управление и с сътрудниците на Берлин от Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР