Правителството на Германия е дало почти 1 милиард евро за

...
Правителството на Германия е дало почти 1 милиард евро за
Коментари Харесай

За 10 години Германия похарчила близо 1 млрд. евро за американските войски

Правителството на Германия е дало съвсем 1 милиард евро за разположените в страната американски войски през последните 10 години, демонстрират данни на финансовото министерство, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция. Съединени американски щати обаче заплащат много повече пари за разполагането на своите войски в Германия, които сега наброяват малко под 35 000 души.

Въпросът с американските войски в Германия притегли медийното внимание, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи проекти за евакуиране на 9500 американски военни от Германия. Тръмп подлага на критика Германия, че не отделя задоволително пари за защита.

Разноските на Германия през последното десетилетие са се състояли основно от дотации за строителни планове в размер на 648,5 милиона евро, а други 333,9 милиона евро са били дадени за " произлизащи отбранителни разноски ", съобщи финансовото министерство в отговор на искане за информация от партията " Левите ".

Американското министерство на защитата е оценило своите задгранични разноски за Германия за 2020 година на към 8,125 милиарда $, демонстрират бюджетни документи. Тази сума е към 55 пъти по-голяма от парите, дадени предходната година от Германия, с цел да има американски войски на своя територия - 132,4 милиона $. Германия е най-скъпата военна база за Съединени американски щати в света. Тя предлага стратегическо местонахождение в сърцето на Европа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР