Правителството на Гълъб Донев ще раздаде коледни финансови бонуси от

...
Правителството на Гълъб Донев ще раздаде коледни финансови бонуси от
Коментари Харесай

Правителството раздава по 70 лв. коледни бонуси на пенсионерите

Правителството на Гълъб Донев ще раздаде коледни финансови бонуси от по 70 лева на всеки един български пенсионер. Тва разгласи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. 

" Еднократни спомагателни суми за всеки един пенсионер в размер на 70 лева, без значение от размера на пенсията, която получава пенсионерът. Това ще се отрази директно върху приходите на два милиона и тридесет и четири хиляди пенсионери ".

Удоволствието да се даде на всички, без значение от прихода, ще коства на хазната съвсем 150 млн. лева Според кабинета, парите ще дойдат  от икономии в разходната част на бюджета. 

Междувременно финансовата министърка Росица Велкова разяснява инфлационните процеси в страната по време на съвещанието на кабинета: 

" Инфлацията за първи път е обръща тренда и стартира леко да се забавя с 1,1 процентни пункта – от 18,7% през септември на 17,6% през месец октомври. Очакваното закъснение е в сходство с макроикономическата прогноза на Министерството на финансите. Това се дължи на спад в цените на енергоносителите – газ, нефт и други, за което държавното управление целеустремено работеше. "

В края на тази седмица вицепремиерът Лазар Лазаров и министър Росица Велкова ще беседват с бизнеса и синдикатите за размера на минималната работна заплата за идната 2023 година
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР