Правителството на Франция е готово да се намеси, за да

...
Правителството на Франция е готово да се намеси, за да
Коментари Харесай

Стачката остави Франция без бензин, държавата е готова да се намеси

Правителството на Франция е готово да се намеси, с цел да бъде открито решение за " излизане от задънената улица ", до която доведоха продължаващите седмици наред стачки в петролните рафинерии в страната, оповестиха представители на кабинета, представени от Българска телеграфна агенция.

Стачките и блокадите на петролни депа предизвикаха дефицит на горива в една трета от бензиностанциите във Франция.



" Решение би трябвало да бъда открито до часове ", съобщи френският министър на финансите Бруно Льо Мер пред " Радио Франс ".

Правителството е готово да изчака профсъюзите и фирмите, които вземат участие в трудовия спор, да намерят решение на казуса. Ако те не съумеят да го създадат, то няма да има различен избор, с изключение на да се намеси и да приключи стачките, съобщи френският финансов министър.

" Нашите сънародници не би трябвало да се трансформират в съпътстващи жертви на този трудов спор ", добави Льо Мер.

" Правителството приканва всички блокади да бъдат прекъснати незабавно. В противоположен случай ние ще поемем отговорност... Възможността да се намесим е изцяло действителна ", съобщи представителят на френското държавно управление Оливие Веран пред радио Ер Те Ел.



Той сподели, че кабинетът може да подреди на чиновници да прекратят блокадите на петролните депа. Освен това може още веднъж да прибегне до стратегическите петролни запаси на страната, в случай че се наложи. 

" Ситуацията е сложна. Трябва да намерим излаз... Ние няма да позволим блокадите да продължат ", съобщи от своя страна френският министър на превоза Клеман Бон пред радио Ер Ем Се.

Производството на горива във Франция е лимитирано с над 60 % заради стачките. Това докара до повишение на цените на дизеловото гориво и принуждава страната да усили вноса на му. 

Трудовият митинг визира най-вече петролни рафинерии и депа на френската корпорация " Тотал енержи ", само че и уреди на локалното поделение на американския колос " Ексън мобил ". 

Стачките ускоряват натиска върху държавното управление, назначено от френския президент Еманюел Макрон, което е изправено пред възходящо публично неодобрение заради инфлацията и високите сметки за семействата, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР