Правителството на Естония е взело решение да забрани влизането в

...
Правителството на Естония е взело решение да забрани влизането в
Коментари Харесай

Естония забрани влизането на 49 души, фигуриращи в списъка Магнитски

Правителството на Естония е взело решение да забрани влизането в страната на 49 лица, за които се твърди, че са свързани с груби нарушавания на правата на индивида, в това число със гибелта на съветския юрист Сергей Магнитски.

Инициативата е подхваната въз основа на закона за интернационалните наказания, посочи естонският външен министър Свен Миксер, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

Естонският парламент още през декември 2016 година одобри законодателни промени, позволяващи възбрана за влизането в Естония на лица, фигуриращи в " листата Магнитски ". Досега обаче ограничавания не са били налагани.

В Талин означиха, че Съветът на Европа, ОССЕ и Европейският парламент са призовали страните да постановат наказания по отношение на разнообразни изключителни обстановки във връзка с Магнитски и други руснаци. Мерки по " листата " - в това число забрани за влизане - към този момент са били подхванати от Съединени американски щати, Канада, Англия, Латвия и Литва.

Сергей Магнитски беше чиновник на огромния капиталов фонд Hermitage Capital Management, който беше пребит до гибел в арест в Москва.

Списъкът " Магнитски " е наименуван в негова памет. Той беше гласуван от Конгреса на Съединени американски щати през 2012 година, а след това беше допълван, като в него влизат руснаци, които съгласно Вашингтон са нарушавали човешки права. По-късно той закупи статут на световен закон, като по него могат да бъдат ударени освен руснаци, а да бъде прилаган към всички страни, които съгласно Съединени американски щати нарушават правата на индивида.

В отговор Москва забрани на американци да осиновяват съветски деца. Сергей Магнитски бе вкаран в ареста, откакто оказа помощ за разкриването на скица за данъчни измами в размер на 230 милиона $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР