Правителството на Еритрея предупреди Германия да се въздържа от намеса

...
Правителството на Еритрея предупреди Германия да се въздържа от намеса
Коментари Харесай

Еритрея предупреди Германия да не се меси в регионалните дела

Правителството на Еритрея предизвести Германия да се " въздържа от интервенция " в районните работи на Африка, откакто топ дипломатът на немската страна разкритикува африканската страна за отношението към правата на индивида, осведоми ДПА.

В известие, озаглавено " циничната позиция на Германия ", източноафриканската страна отговори на мнения на немския външен министър Хайко Маас, направени по-рано този месец.

" Призоваваме немското държавно управление да се въздържа от интервенция в делата на Африканския рог ", се споделя в известието на Министерството на информацията на Еритрея.

" Баналната и изопачена история за жалост отразява враждебната позиция на немската държавно управление към Еритрея, която е отдавна, както и към вероятностите за определяне на другарски връзки сред Еритрея и Етиопия ", се добавя в известието.

През юли Еритрея и Етиопия подписаха спокойно съглашение, което публично приключва 20-годишен спор и води до възобновяване на дипломатическите връзки сред двете страни.

Дипломатическото разведряване стартира през юни, когато новият водач на Етиопия разгласи, че изцяло приема изискванията на спокойно съглашение, които бяха отхвърляни по-рано.

На 12 октомври пред Бундестага Маас разгласи, че историческото съглашение не е довело до промяна в региона на спазването на правата на индивида в Еритрея.

Маас също разкритикува Еритрея поради наложителната военна тегоба, което е " ключ за управление на обществото ".

Той добави, че Германия през тази година е дарила 200 милиона евро филантропична помощ на района. Около 75 000 жители на Еритрея са потърсили леговище в Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР