Правителството на Дания представи план, според който се забранява продажбата

...
Правителството на Дания представи план, според който се забранява продажбата
Коментари Харесай

Родените след 2010 г. няма да могат да си купят цигари. Никога!

Правителството на Дания показа проект, съгласно който се не разрешава продажбата на цигари на всички жители, родени след 2010 година

Целта е да се попречи на идващото потомство датчани да използват каквито и да и никотинови артикули, сподели на конференция министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике.

" Ако е належащо, ние сме подготвени да забраним продажбите на това потомство (родени през 2010 г.), като последователно подвигаме възрастовата граница за покупка ", сподели Хойнике, представен от Euronews.

Съгласно настоящите правила на датските жители под 18-годишна възраст е неразрешено да купуват тютюн или да пушат електронни цигари.

" Но към 31% от хората на възраст сред 15 и 29 години въпреки всичко пушат ", показва Хойнике. Здравният министър добави, че тютюнопушенето е водещата причина за рак в скандинавската страна, водейки до 13 600 смъртни случая годишно.

Според изследване, поръчано от Датската асоциация за битка с рака, 64% от интервюираните са „ за “ проекта за възбрана на продажбата на цигари на родените след 2010 година Около две трети от респондентите сред 18 и 34 година също подкрпят концепцията.

През декември Нова Зеландия разгласи, че последователно ще забрани продажбата на тютюн от 2027 година, вдигайки възрастовата граница, оттатък която е разрешена покупката му.

В Дания държавното управление на социалдемократите има намерение също по този начин да се оправи с потреблението на алкохол измежду младежите. Властите възнамеряват да вдигнат възрастовата граница за закупуване на алкохол от 16 на 18 години за всички спиртни питиета, съдържащи под 16.5% алкохол.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР