Правителството на Черна гора ще обяви в неделя ден на

...
Правителството на Черна гора ще обяви в неделя ден на
Коментари Харесай

Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия

Правителството на Черна гора ще разгласи в неделя ден на печал по отношение на трагичните събития, случили се в Сърбия. Това оповестява N1, като цитира премиера на Черна гора Дритан Абазович.

" Възможно е да има два дни на печал. Планирах през днешния ден да осведомявам сътрудниците си за това. Изказвам своите съболезнования на фамилиите на починалите и ранените в това необикновено трагично събитие в Сърбия, което се случи два пъти за къс интервал от време ", сподели Абазович.

Съветът на министрите на Босна и Херцеговина одобри решение в четвъртък вечерта за оповестяване на 5 май за ден на печал.

Припомняме, че единствено за три дни две набези бяха осъществени от малолетни лица в учебни заведения, а при третото млад мъж стреля по група хора в друго учебно заведение. 

Полицията арестува мъж, обвинен в убийството на осем души и раняването на минимум 14 други при втората всеобща пукотевица тази седмица, след търсене през цялата нощ.

Последният случай стартира към среднощ покрай Младеновац - на към 60 километра южно от столицата Белград - когато 21-годишен въоръжен мъж, въоръжен с автоматизирано оръжие, откри огън от движещо се транспортно средство

Инцидентът се случи по-малко от два дни след най-тежката пукотевица в учебно заведение в новата история на Сърбия. 13-годишен умъртви девет души, в това число осем съученици, в учебно заведение в центъра на Белград в сряда.

На 4 май, сръбските организации оповестиха и за още един случай - бившa ученичка, на 15 години, е намушкала с нож възпитаник и преподавател в частно учебно заведение в Белград. При тази експанзия няма съществено ранени.

Босненската полиция задържа в четвъртък 18-годишно момче от западния град Бихач, откакто то изрази възхищението си и заплаши в обществените мрежи, че ще повтори смъртоносната всеобща пукотевица в учебно заведение в Сърбия от сряда, оповестява " Ройтерс ".

Момчето с букви A.З., е остарял познайник на полицията поради предходни закани и тормоз. Делото против него предходната година беше прекъснато, защото не е бил пълновръстен, с цел да бъде съден.

Средното учебно заведение в Бихач, което той е посещавал, издаде изказване в четвъртък, в което прикани учениците и родителите им да не се опасяват от заканите.

Стрелбата остави страната в положение на бездънен потрес, като хиляди се стичат към спонтанни мемориални места, до момента в който други се редят на опашка, с цел да дарят кръв.

Сърбия стартира тридневен печал в петък по време на това, което нормално е празнично време при започване на пролетта, когато хората нормално се събират навън и се срещат с другари и фамилии в локалните кафенета.

Сръбският президент Александър Вучич даде обещание в петък да започва широкомащабен проект за разоръжаване, с цел да отстрани стотици хиляди оръжия от страната след две всеобщи стрелби за по-малко от 48 часа. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР