Правителството на Чехия взе решение да се дават по два

...
Правителството на Чехия взе решение да се дават по два
Коментари Харесай

2 дни допълнителен отпуск на ваксинираните в Чехия

Правителството на Чехия взе решение да се дават по два спомагателни дни отпуск на тези, които са се ваксинирали против Covid-19. Целта на мярката е да се насърчи имунизационната акция, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

В Чехия към този момент са сложени 10,19 милиона дози от имунизациите против ковид, а 4,74 милиона души са изцяло имунизирани. 
 Близо 90% от случаите на ковид в Чехия се дължат на разновидността Делта Близо 90% от случаите на ковид в Чехия се дължат на разновидността Делта
Вариантът Делта на ковид господства в Чехия. Почти 90% от случаите на заразяване се дължат точно на този вариант, настояват медиците. И...

" Целта е да имунизираме оптимално доста хора, с цел да се предпазим от инфекцията, идваща извън. Това е главната задача - имунизиране, имунизиране, имунизиране ", сподели чешкият министър председател Андрей Бабиш.

В същото време американският президент Джо Байдън предложи на Пентагона да изследва въпроса за прибавяне на имунизацията против Covid-19 към наложителната имунизация на военнослужещите и прикани щатските и локалните управляващи да предложат по  100 $ като финансов тласък след имунизация.

" Президентът прикани щатските и локалните управляващи да дават поръчителство в размер на 100 $ на всеки неотдавна имунизиран американец като спомагателен тласък за увеличение равнищата на имунизация, с цел да се отбрани обществото и живота на хората. Министерството на финансите е готово да даде техническа помощ на локалните управляващи ", се споделя още в известие на Министерството на финансите на Съединени американски щати,

В Съединени американски щати са имунизирани над 160 милиона души, което е  малко под половината от популацията на страната.
 Държавните чиновници в Съединени американски щати - или имунизирани против ковид, или единствено с маски и проби Държавните чиновници в Съединени американски щати - или имунизирани против ковид, или единствено с маски и проби
Всеки федерален чиновник в Съединени американски щати би трябвало или да заявява, че е изцяло имунизиран против Covid-19, или да носи маска и постоянно да се теств...

Не по този начин стои въпросът в България обаче. Поставените дози ваксини са общо 2 013 988, което значи, че към 16% от популацията на страната към този момент са получили най-малко една доза.  Хората със приключена имунизация са 991 535 или към 14,35 на 100 от популацията, като в тях са сметнати и 73 560 ваксини на " Янсен ", която се ползва единствено в една доза. За последното денонощие има 12 222 сложени ваксини - 5 260 от първа доза и 6 962 от втора доза.

У нас броят на новите случаи на ковид още веднъж се усили през последното денонощие и като безусловно число, и като % на дневна база. 231 са новооткритите случаи за 29 юли, като те бележат растеж с 15 повече от сряда, когато имаше 216 инфектирани. Общо са направени 15 092 теста (PCR и антигенни) т.е. с 657 по-малко по отношение на регистрираните 15 749 ден по-рано. Така процентът на позитивни проби се покачва - от 1,37 на 100 до 1,53%.

Най-много позитивни случаи са открити в София-град - 43, следва Пловдив с 38. В 3 области - Велико Търново, Видин и Враца, няма нито един нов случай.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР