Правителството на Чехия получи от парламента 30-дневно удължаване на извънредните

...
Правителството на Чехия получи от парламента 30-дневно удължаване на извънредните
Коментари Харесай

Чешкият парламент удължи извънредните правомощия на правителството до 22 януари

Правителството на Чехия получи от Народното събрание 30-дневно удължение на изключителните си пълномощия в миг, когато обмисля още по-голямо стягане на рестриктивните мерки поради ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В Чехия през декември се следи нарастване на заразяванията, а управляващите подредиха още веднъж да бъдат затворени питейните заведения и заведенията за хранене, откакто имаше намаляване на някои ограничавания по-рано през месеца.

Правителството споделя, че равнището на заплаха в страната може да доближи най-висока степен, което да наложи въвеждането на по-строги ограничения по Коледа.

Извънредното състояние, което ще бъде в действие до 22 януари, обезпечава правна основа за някои ограничения като ограничавания за събиранията или придвижването или краткотрайно затваряне на предприятия.

Властите затвориха питейните заведения и заведенията за хранене предходната седмица, само че оставиха отворени магазините за коледното извършване на покупки.

Новите ограничавания, които държавното управление ще разиска на следващия ден, включват затваряне на магазини и прекъсване на услуги като фризьорските. Новите ограничения може да включват също по този начин затваряне на учебните заведения за по-големите възпитаници, по-ограничени събирания и по-строги полицейски часове.

Средният дневен брой заразявания за интервал от седем дни се усили на 7021 - най-високото равнище от средата на ноември. Смъртните случаи набъбнаха 15 пъти от началото на октомври и доближиха 10 562.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР