Правителството на британския премиер Борис Джонсън загуби днес работното си

...
Правителството на британския премиер Борис Джонсън загуби днес работното си
Коментари Харесай

Британският премиер Джонсън загуби мнозинството си в парламента


Правителството на английския министър председател Борис Джонсън загуби през днешния ден работното си болшинство в Народното събрание, откакто депутатът реакционер Филип Лий мина в редиците на партия Либерални демократи, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" Това консервативно държавно управление нападателно се стреми към Брекзит с нездравословни последствия по непоследователен метод. Това безпричинно излага на риск живота и прехраната на хората и самоволно заплашва целостта на Обединеното кралство ", уточни Лий в изказване.

Депутатът си смени мястото в залата тъкмо когато министър председателят беше почнал да приказва за последната среща на високо ниво на Г-7 предишния месец в Биариц, Франция.

В речта си Борис Джонсън съобщи, че през това лято е постигнал " огромен подтик " в договарянията с Европейски Съюз за Брекзит и че приемането на квалифициран закон, който да блокира напускането на съюза без съглашение, би разрушило договарянията, съобщи Ройтерс.

Членовете на Камарата на общините, които се опълчват на твърдия Брекзит, възнамеряват през днешния ден да открият надзор върху работата на Народното събрание, с цел да прокарат законопроекта. Джонсън сподели, че това " би ни предиздвикало да молим за още едно безсмислено отсрочване " на излизането на страната от Европейски Съюз.
В речта си на шумното съвещание на Камарата и под подигравателните реплики на депутати той съобщи, че има и други способи за отбягване на твърдата граница сред английската провинция Северна Ирландия и членката на Европейски Съюз Република Ирландия. Според него този въпрос ще бъде дискутиран скоро с Европейски Съюз, както и с ирландския министър председател Лио Варадкар в понеделник.

Британският министър председател още веднъж прикани депутатите да избегнат разновидността с нови избори, като гласоподават срещу законопроекта, блокиращ излизането от Европейски Съюз без договорка.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР