Правителството нa британския премиер Борис Джонсън е изправено пред коронавирусна

...
Правителството нa британския премиер Борис Джонсън е изправено пред коронавирусна
Коментари Харесай

Великобритания на кръстопът: масови съкращения или разширяване на помощите

Правителството нa английския министър председател Борис Джонсън е изправено пред коронавирусна алтернатива и методът по който управляващите реагират може да зададе тона на стопанската система за години напред.

Ако държавното управление отдръпна политиките за поддръжка за работни места и заплати прекомерно скоро, това ще изправи Англия пред рецесия на безработицата, дружно с други опасности, като Brexit, които заплашват с понижен напредък, написа Bloomberg.

Ако пък властта разшири помощта - както приканват опозиционните политици, това би могло да разубеди британците да изоставен работа, което ще попречи на нужното преструктуриране.

И двете варианти са скъпи

Програмите на финансовия министър Риши Сунак са коствали до момента близо 46 милиарда $. Масовата безработица или непродуктивните работни места обаче могат да бъдат доста по-скъпи в дълготраен проект.

Повече от една пета от работната мощ беше краткотрайно в заплатен отпуск през юни и не е ясно какъв брой от тях ще имат работа, на която да се върнат.
 Англия е в криза с над 20% спад на стопанската система през второто тримесечие
Англия е в криза с над 20% спад на стопанската система през второто тримесечие

Най-голямото тримесечно стесняване на стопанската система, откогато се води статистика през 1955 година

" Изглежда несъмнено, че към този миг схемата в действителност резервира забележителен брой " зомби работни места ", споделя Джонатан Портес, икономист от King`s College London, в публикация за Prospect Magazine. " Унищожаването на работни места и основаването на работни места е нужна част от динамичната стопанска система ", декларира той.

Според Bank of England възобновяване зависи от работните места. Безработните не харчат толкоз и са склонни да губят уменията си с течение на времето, тъй че общата продуктивност страда.

Опозиционната Лейбъристка партия и Конгресът на комерсиалния съюз приканиха държавното управление да удължи поддръжката, аргументирайки се, че по този начин може да се улесни намирането на нови работни места.

Секторът на услугите е изключително обиден от блокирането, воден от заведения за хранене и хотели. И недвижимите парцели също пострадаха, само че доста по-малко. Строителството докара до възобновяване през юни.
 Съкращенията във Англия ще продължат. Заетостта спада с невъобразим скоро ритъм Обновена
Съкращенията във Англия ще продължат. Заетостта спада с невъобразим скоро ритъм

50% растеж на работодателите, които чакат да освободят личен състав

Според данни от изследване на YouGov съвсем 40% са споделили, че се тормозят, че ще изгубят работата си, а 60% от британците декларират, че чакат рецесията да продължи най-малко 18 месеца.

" Загубите на работни места нарастват и могат да се усилят единствено, когато стигнем до края на политиките за поддръжка ", сподели Тей Парих, основен икономист в Institute of Directors. " Сега е значимо да се предотвратят по-дългосрочни проблеми. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР