Правителството на Бойко Борисов е допуснало намеса от Турция в

...
Правителството на Бойко Борисов е допуснало намеса от Турция в
Коментари Харесай

Борисов превръща България в турска провинция, твърди Йончева

Правителството на Бойко Борисов е позволило интервенция от Турция в Закона за вероизповеданията. Това сподели лидерът на листата на Българска социалистическа партия за идните европейски избори Елена Йончева пред bTV.
Тя разгласи, че от Българска социалистическа партия са подали сигнал до основния прокурор и ще упорстват за инспекция по случая.
„ Призоваваме президента да наложи несъгласие върху този законопроект”, сподели още Йончева.
Повод за коментара ѝ е изявлението на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, в което той показва, че страната му е била принудена да се намеси, с цел да бъдат импортирани ремонти в закона, в чиито рамки попада и Мюфтийството.
„ Господин Борисов и неговите почитатели напълно умишлено трансформират България в турска провинция. В случая имаме интервенция от турска страна в законодателния развой на България точно при правенето на тези промени в Закона за вероизповеданията. На последния Консултативен съвет точно те взеха решение дружно с останалите партии да се спре външното държавно финансиране на българското изповедание и да се предложи подобен законопроект, който да спре това държавно финансиране”, уточни Йончева.
По думите ѝ доказателство за това, че ръководещите са разрешили външната интервенция, е смяната в позицията на болшинството.

В студиото на bTV „ червеният” народен представител донесе директория с нотариалните актове на всички притежавани от нея парцели. С документите Йончева желае да обори изказванията на ГЕРБ, че е направила злоупотреби при придобиване на недвижима собственост.
„ Всички тези жилища, за които господин Цветанов загатна, те са обезщетение за земя. Земя, която е имал моят дядо, земя, която е купена още преди 1940 година Обезщетението за тази земя, върху която е издигната кооперация, то не е единствено за мен, то е за всички членове на моето семейство” , сподели Йончева.
Тя добави, че преди 13 години е купила къща, която по-късно продала и с част от цената взела земя: „ Това е единственият парцел, който съм купувала с заем. Бях участник на пазарни цени. Къщата беше ипотекирана”.
Водачът в евролистата на Българска социалистическа партия изрично отхвърли изказванията, че е имала обща офшорна компания с банкера Цветан Василев.
Йончева за следващ път подчертава върху търговията с въздействие като излезе с нови детайлности за абсурда „ Кум гейт”.
„ Кметът на Банско Георги Икономов е кум на Димитър Даутов, който има 6 компании и през него минават най-големите публични поръчки за създаване на инфраструктурата в община Хасково. Това също считаме да внесем в прокуратурата – по какъв начин по този начин се печелят публични поръчки най-вече в областта на инфраструктурата. Навсякъде е така”, сподели Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР