Правителството на Байдън трябва да реши сложен проблем, докато преосмисля

...
Правителството на Байдън трябва да реши сложен проблем, докато преосмисля
Коментари Харесай

Пентагонът мисли да как да прегрупира сили, за да се фокусира повече върху Китай

Правителството на Байдън би трябвало да реши комплициран проблем, до момента в който премисля позиционирането на американските военни сили по света: по какъв начин да се концентрира повече върху Китай и Русия, без да стопира да обръща внимание на заканите в Близкия изток и по какъв начин да реализира тази смяна с евентуално по-малкия бюджет на Пентагона.

Министърът на защитата Лойд Остин броени дни след идването си на поста подреди до няколко месеца да бъде направено преосмисляне на " световното позициониране " на американските сили. Това преосмисляне би трябвало да даде отговор на въпроса по какъв начин Съединени американски щати могат по най-хубавия метод да провеждат и поддържат необятната си мрежа от войски, оръжия, бази и съюзи, тъй че тя да служи за опора на външната политика на президента Джо Байдън.

Преосмислянето е част от опитите на държавното управление да начертае пътна карта за армията, която към момента взе участие в продължаващите към този момент десетилетия спорове в Близкия изток, която не получава в допълнение финансиране или получава по-ниско финансиране и се бори с вътрешни проблеми като расизма и екстремизма.

Изходът от преосмислянето може да има дълготрайно влияние върху приоритет номер едно на американската войска: гарантирането на готовността ѝ за война в епоха на нерешителен надзор върху оръжията. От преосмислянето зависят и връзките със съдружници и сътрудници, част от които бяха отслабени от дипломацията на държавното управление на Тръмп, което се ръководеше от мотото " Америка преди всичко ".

Инициираният от Остин обзор е тясно обвързван с невзетото още решение на държавното управление дали да извърши обещанието на предходното държавно управление за цялостно евакуиране от Афганистан тази пролет. Отделно стоят въпросите за модернизиране на стратегическите нуклеарни сили, които са свързани с харченето на големи средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР