Правителството на азиатската държава Бахрейн е закупило миноритарен пакен от

...
Правителството на азиатската държава Бахрейн е закупило миноритарен пакен от
Коментари Харесай

Бахрейн срещу Катар може да оформят дерби на Париж

Правителството на азиатската страна Бахрейн е закупило миноритарен пакен от 20 % от акциите на френския клуб ФК Париж, който се състезава в Лига 2. Покупката е станала посредством държавния фонд за подкрепяне на Бахрейн.

С тези вложения клубът се надява да завоюва промоция в Лига 1 до три сезона, както и да направи женския си отбор един от най-хубавите в страната. ФК Париж играе мачовете си на стадион Себастиен Шарлети в 13-и регион на столицата, който е прочут до неотдавна с най-вече азиатското си население.

''Сделката беше осъществена посредством увеличение на финансовия дял на цялото сдружение, което разреши на представителите на бахрейнските държавни вложители да имат 20 % ", се споделя в изказването на Париж ФК.

"Наред с тази инвестиция, страната Бахрейн става главният клубен спонсор за повишение на имиджа на страната''.

В допълнението към това изказване се споделя, че клубът чака още вложения от чужбина в напълно близко бъдеще. Надписът на фланелките на клуба ще бъде Explore Bahrain. Сегашният президент на клуба Пиер Ферачи резервира контрола, защото има 77 % от акциите. ФК Париж приключи на 17-о място във втора лига на Франция в прекратения поради ковид сезон и съумя да отърве изпадането.

Новата акция стартира на 22-и август. Стана ясно, че школата на клуба също ще се разшири и ще опита да притегли колкото се може повече гении от големия парижки район, а също по този начин и ще дават късмет и на момчета от Бахрейн. Опитният треньор Жан-Марк Нобило ще има уговорката да развива школата на клуба. В актива си той има 1-о място в Лига 2 с Льо Авър преди време, а през 2015-а година завоюва купата на Франция за юноши с тима на Оксер. Ако ФК Париж въпреки всичко се класира в Лига 1, това може да значи, че ФК Париж ще може да се опълчи на притежавания от катарци ПСЖ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР