Правителството на Австрия подаде иск в Общия съд на ЕС

...
Правителството на Австрия подаде иск в Общия съд на ЕС
Коментари Харесай

Австрия подаде иск в Общия съд ЕС срещу АЕЦ в Унгария

Правителството на Австрия подаде иск в Общия съд на Европейски Съюз против решението на Европейската комисия да утвърди разпределяне на дотации на Унгария за построяването на два нови блока в атомната централа Пакш-2. Това заяви през днешния ден министерството на устойчивото развиване и туризма на Австрия, представено от ТАСС.

Искът против разширението на АЕЦ Пакш-2 е подаден през днешния ден от конституционната работа към австрийското министерство на правораздаването в Съда на Европейския съюз, се споделя в известието на ведомството.

"Австрия постоянно е била страна, която се е изказвала срещу атомната енергетика. Длъжни сме да стартираме тази битка на Давид против Голиат поради нашата природа и екология. За атомната енергетика няма място в Европа. Ние няма да се откажем от това ", съобщи министърът на устойчивото развиване и туризма на Австрия Елизабет Кьостингер.

По нейните думи Австрия и по-рано е предупреждавала, че ще подаде иск, а в този момент извършва обещанието си. "Изпълняваме обещанията си и се противопоставяме на атомната енергетика. Населението ни поддържа от ден на ден ", добави тя, представена от БГНЕС.

Искът в този момент ще бъде прегледан от Европейския съд, в околните месеци ще бъде оповестено съответното заявление във вестника на Европейски Съюз. "При подаването на желае против АЕЦ "Хинкли пойнт ", Англия, за това бяха нужни три месеца ", означават от австрийското министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР