Правителството на австралийския щат Виктория не смята да допуска поне

...
Правителството на австралийския щат Виктория не смята да допуска поне
Коментари Харесай

Страхът от COVID-19 поставя под въпрос турнирите в Австралия

Правителството на австралийския щат Виктория не счита да позволява най-малко до Коледа задгранични състезатели по тенис, които ще вземат участие в подгряващите шампионати преди Откритото състезание на Австралия, оповестява локалният вестник “Хералд Сън”.

А сходно политическо решение, което е основано на рестриктивните мерки по отношение на ковид, може да унищожи проектите за новия сезон в тениса. По-рано през този месец се появиха информации, че към 550 тенисисти, треньори и хора от техните щабове ще бъдат настанени в нещо като хъб в Мелбърн. След като преминат задъжителната карантина, те ще могат да вземат присъединяване в шампионатите, за които са се записали.

За момента не е ясно дали няма да бъдат отсрочени и шампионатите в Сидни, Бризбън, Пърт, Аделаида, Канбера и Хобарт. Но по този начин или другояче, в случай че играчите и техните щабове дойдат по Коледа, то карантината им ще изтече с началото на Откритото състезание на Австралия и всички подгряващи шампионати би трябвало да бъдат анулирани.

В идващите дни Федерацията Тенис Австралия ще има поредност от срещи, с цел да понижат изискванията на държавното управление на щата Виктория, само че много от служителите се тормозят от нов скок на болестта, защото ще дойдат хора от всички точки на света.

Вариантът да се местят някои или всички шампионати след края на “Аустрелиън Оупън” не се преглежда, защото това ще унищожи календара за идващите месеци.

" Единственият вид, който ми се коства сполучлив и действителен е състезателите да дойдат колкото се може по-рано през декември. И уредниците на Откритото състезание да се заемат с всички елементи, които касаят провеждането на ранни шампионати, настаняване и обезпечаване на подготвителни бази за играчите”, изясни министър-председателят на щата Виктория Даниъл Андрюс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР