Правителството на американския президент Джо Байдън планира да предостави нов

...
Правителството на американския президент Джо Байдън планира да предостави нов
Коментари Харесай

 САЩ готви нова военна помощ за Украйна за 1 милиард долара  

Правителството на американския президент Джо Байдън възнамерява да даде нов пакет военна помощ на Украйна на стойност 1 милиарда $, който ще бъде един от най-големите до момента и ще включва муниции за далекобойни оръжия и бронирани медицински машини, споделиха през днешния ден трима добре осведомени източника пред Ройтерс.

Пакетът се чака да бъде разгласен в понеделник и ще се прибави към помощта на стойност 8, 8 милиарда $, която Съединени американски щати към този момент са дали на Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Служителите, които желаеха да останат анонимни, споделиха, че Байдън към момента не е подписал новия пакет с помощ. Те предизвестиха, че пакетите с военна помощ могат да претърпят промени във връзка с цената и наличието си, преди да бъдат подписани.

Ако пакетът бъде подписан в сегашната му форма, той ще е на стойност 1 милиарда $ и ще включва муниции за реактивни системи за залпов огън HIMARS и за противовъздушни системи NASAMS, както и минимум 50 бронетранспортьора М113 за здравна евакуация.

Новият пакет военна помощ идва след неотдавнашното решение на Пентагона да позволи на украинци да получават здравна помощ в американска военна болница в Германия, ситуирана покрай военновъздушната база "Рамщайн ", напомня Ройтерс. /БТА


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР