Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че

...
Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

САЩ отменят извънредните COVID мерки на 11 май

Правителството на американския президент Джо Байдън разгласи в понеделник, че изключителните здравни ограничения на федерално равнище, които бяха въведени в границите на битката с Коронавирус, ще бъдат анулирани на 11 май, съобщи Ройтерс.    

Националната изключителна обстановка по отношение на COVID-19 и изключителната обстановка в областта на опазването на здравето бяха оповестени през 2020 година от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи периода на деяние на изключителните ограничения, с които на милиони американци бе даден безвъзмезден достъп до проби, ваксини и лекуване, отбелязва Ройтерс.

Административно-бюджетната работа на Белия дом съобщи, че срокът на деяние на ограниченията, който изтича през идващите месеци, ще бъде продължен до 11 май, от която дата ограниченията дефинитивно ще спрат да работят.     

По силата на изключителната обстановка в областта на опазването на здравето държавното управление плащаше за имунизациите против коронавирус, за някои проби и за някои типове лекуване. Когато срокът на изключителната мярка изтече, тези разходи ще бъдат пренасочени към частните застрахователи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР