Правителството на Албания твърди, че е изпълнило исканията на студентите

...
Правителството на Албания твърди, че е изпълнило исканията на студентите
Коментари Харесай

Албанското правителство твърди, че изпълнява исканията на студентите

Правителството на Албания твърди, че е изпълнило настояванията на студентите от държавните университети, които бойкотираха образователните си часове повече от две седмици този месец, оповестява АП.

В изказване от сряда се споделя, че " държавното управление организира изключително съвещание и реши да отговори на всички претенции на студентите ".

Таксите за образование ще бъдат отрязани за студентите отличници и нуждаещите се, които също ще получат месечна стипендия от 92,5 $. Всички останали ще заплащат половин такса.

Пакетът включва увеличение на държавните средства, изразходвани за държавните университети, до 5% от брутния вътрешен артикул и по-добро настаняване.

Студентите желаеха техните условия да бъдат изпълнени без публични диалози. Все още не ясно дали студентите ще одобряват отстъпките на държавното управление.

Организатор на митингите, група, наречена " За университета ", съобщи, че решенията на държавното управление идват прекомерно късно.

Те се оплакват от размера на таксите и за магистърска степен. Групата също по този начин съобщи, че студентите няма да имат задоволително посланичество в управителните препоръки и че държавното управление не демонстрира в действителни числа по какъв начин ще усили бюджета.

Групата прикани всички студенти да възобновят митингите, до момента в който държавното управление не отдръпна закон за реформиране на висшето обучение, признат преди три години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР