Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които

...
Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които
Коментари Харесай

Борисов: Ще предложим кабинет от експерти, недопустимо е да се поставят още условия за Шенген

Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от специалисти, които могат да стабилизират България. Това е декларирал водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата са разговаряли по време на срещата на Европейската национална партия в Атина.

" ГЕРБ ще продължи разговора с всички парламентарните партии, тъй като на България е нужен кабинет, който да форсира работата по приемането на всички закони по Плана за възобновяване и резистентност ", написа Борисов в обява в обществените мрежи, отдадена на срещата с Урсула фон дер Лайен.



В понеделник парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще получи от президента Румен Радев мандат за сформиране на държавно управление.

Вчера заместник-председателят на партията Томислав Дончев разяснява, че ГЕРБ ще предложи проектокабинет, който да бъде гласуван в пленарна зала като е евентуално той да бъде държавно управление на малцинството.

ПГ на ГЕРБ-СДС разполага с 67 депутати от 240-членния парламент.

В диалог с ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола Борисов е благодарил, че Европарламентът за следващ път е подкрепил България по пътя ѝ към Шенген.



" Подчертах, че е неприемливо пред страната ни да се слагат спомагателни политически условия, откакто от дълго време сме изпълнили всички критерии за участие ", показва още той.

На срещата в Атина водачът на ГЕРБ е разговарял и с канцлера на Австрия Карл Нехамер за миграционните потоци и защитата на границите на Европейски Съюз.

" Темата за миграционните потоци към Европа е извънредно тежка и намирането на работещи механизми за преодоляването ѝ заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на Европейски Съюз не са народен, а общ европейски въпрос ", показва Борисов.



 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР