Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които

...
Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които
Коментари Харесай

Борисов: Ще предложим правителство от експерти, които могат да стабилизират България

" Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от специалисти, които могат да стабилизират България. Това информирахпредседателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в границите на срещата на ЕНП в Атина ".

Това написа в персоналният си профил водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" ГЕРБ ще продължи разговора с всички парламентарните партии, тъй като на България е нужен кабинет, който да форсира работата по приемането на всички закони по Плана за възобновяване и резистентност. Заявих още, че с помощта на парламентарно болшинство, отпред с ГЕРБ, страната ни към този момент е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна.

Въпреки рецесиите, през които минава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентировка на България във връзка с придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България поддържа и вероятностите за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, само че е време и съседката ни да извърши своите отговорности от този развой като даде конституционни гаранции за правата на всички свои жители ", добавя Борисов.

По-рано в предаването " Седмицата " на Дарик радио депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев изясни, че държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще съставлява болшинство, а не малцинство, само че позициите им по всичко останало, с изключение на хартиена бюлетина, не съответстват. Той сподели още, че от ПГ на ГЕРБ-СДС ще поканят Политическа партия и Демократична България за диалози.

Според Гаджев времето, което президентът Румен Радев е дал с бавенето на първия мандат е дало резултат, тъй като разговорът сред парламентарно показаните партии към този момент е по-спокоен.

По думите му предното държавно управление, чийто министър председател бе съпредседателя на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков, се е разпаднало, тъй като не е изпълнявало написани стратегии и задължения.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР