“Правителството, коалицията, създадена след изборите свърши. Задругата е разтурена. Мнозинство

...
“Правителството, коалицията, създадена след изборите свърши. Задругата е разтурена. Мнозинство
Коментари Харесай

Зарков: Петков и Нинова говорят за правителство на малцинството, а такова животно няма

“Правителството, обединението, основана след изборите свърши. Задругата е разтурена. Мнозинство няма. Вместо да благодарим на едни и да зачертаваме други, би трябвало да си дадем ясна сметка – или тези четири партии ще договарят минимум за приемането на бюджета в рационални параметри, тъй като е доста значим за хората; или ще би трябвало да приказват с другите партии – Движение за права и свободи, ГЕРБ, Възраждане. Така че аз бих си мерил приказките “.  Това разяснява националният представител от Българска социалистическа партия Крум Зарков в предаването " Денят “ с Веселин Дремджиев.  По думите му някои одобряват хода на Слави Трифонов, други не: " Но мигновено да излезеш и да започнеш да ги ругаеш, не ми се коства далновидно, точно поради задачата, която министър председателят уточни – да се избегнат избори “.

" Чувам в един глас Кирил Петков и Корнелия Нинова да приказват за държавно управление на малцинството. Нека да си кажем ясно - такова животно няма. Това е публицистичен израз, който разказва две действителности – едната е прикрит сътрудник, който те е позор да посочиш, а другата – фактът, че опозицията желае тъкмо ти да изнесеш въпросите, които са на дневен ред “, счита социалистът.

Той уточни, че в случай че главните партии са с концепцията, че ще прекарат страната през рецесията, която неизбежно следва и е пред нас с плаващи болшинства, скрити сътрудници или говорене очи в очи с депутати, опасявам се, че това няма да стане.

На въпрос дали българските жители се ориентират в обстановката, Зарков отговори: " Хората усещат в кожата си, когато някой ги баламосва “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР