Правителството към момента се справя добре - БСП е факторът

...
Правителството към момента се справя добре - БСП е факторът
Коментари Харесай

Членове на Националния съвет: БСП е факторът на стабилност в коалицията

Правителството все още се оправя добре - Българска социалистическа партия е факторът на непоклатимост в обединението, - това разясниха пред публицисти членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия преди днешния пленум, на който би трябвало да бъде дадена оценка за първите 100 дни на кабинета.

Депутатът Александър Симов разяснява, че по време на тези 100 дни ръководство е имало рецесия с цените на тока, инфлация, война в Украйна. На този декор държавното управление все още се оправя добре, относително сполучливо, постоянно може повече, сподели той.

Относно избора на шеф на Българска народна банка Симов уточни, че до последно от левицата ще се пробват ръководещата коалиция да излезе с един претендент за гуверньор на Българска народна банка.

Според него Българска социалистическа партия е посочила здрав разсъдък в обединението.   

„ Мисля, че сме в добра позиция от позиция на обстановката, която се разви в тези 100 дни “, съобщи Асен Гагаузов. Той уточни, че на държавното управление не е бил даден и един ден успокоение , от позиция на рецесиите с инфлацията, цените на енергийните запаси и войната.

„ Правителството въпреки всичко съумя да преведе страната през зимните месеци без основни проблеми. Има доста неща, които би трябвало да бъдат направени и които съм сигурен, че ще създадат “, сподели Гагаузов. 

Според него липсва известна съгласуваност в активността на обединението като цяло, само че нейното многообразие, а и късият период от 100 дни, не предполагали " международни върхове ". 

За избора на шеф на Българска народна банка, Асен Гагаузов съобщи, че трябват повече диалози, с цел да се вземе - в случай че не едното или другото, то трето решение. Той акцентира, че позицията на гуверньор на Българска народна банка е извънредно значима.  

Обратно мнение застъпи Калоян Паргов , общински консултант от групата на Българска социалистическа партия. " Това държавно управление, за жалост, в последните 100 дни влиза от рецесия в рецесия и от скандал в скандал ", уточни той. Паргов разяснява, че не му се желае присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството да бъде самоцелно, с оглед " персонално оцеляване ". Паргов уточни, че Българска социалистическа партия е с максимален опит в обединението, само че, за жалост, нямала този капацитет да бъде стабилизиращ фактор в ръководството. 

Паргов разяснява още, че тематиките за Република Северна Македония и изпращането на въоръжение в Украйна са крайъгълен камък за оцеляване на това държавно управление. " Днес, на този пленум, би трябвало да прозвучат още веднъж " алените линии ", които Българска социалистическа партия няма да пристъпи - а това са позициите за Република Северна Македония и неизпращане на оръжие в Украйна ", сподели Паргов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР