Правителството изтегли 4.4 млрд. лв. външен заемСлужебното правителство е успяло

...
Правителството изтегли 4.4 млрд. лв. външен заемСлужебното правителство е успяло
Коментари Харесай

Вечерни новини: МФ изтегли 4.4 млрд. лв. външен заем; Настъпва нова крипто ера

Правителството изтегли 4.4 милиарда лева външен заем
Служебното държавно управление е съумяло да пласира сполучливо продадени 7- и 12-годишни облигации на външните пазари, оповестява „ Капитал “, базирайки се на свои източници от пазарите. Общо изтегленият външен дълг е 2.25 милиарда евро (приблизително 4.4 милиарда лева.). Горе-долу толкоз беше и търсената от Министерството на финансите сума.
Новата епоха в крипто света стартира през днешния ден
Най-важното събитие в криптосвета в последните месеци, а точно основната смяна в блокчейн мрежата Ethereum е реалност. С нея мрежата фрапантно понижава потреблението на сила – с над 99%. За своите поддръжници надграждането съставлява огромно преимущество, защото валутата на мрежата етер към този момент се стреми да открадне короната на своя противника биткойн.
Започна гласуването в състезанието „ Кмет на годината “ 2022
Стартира националният конкурс „ Кмет на годината “ 2022, проведен от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български жители могат да оценят работата на градоначалниците с гласоподаване в платформата Kmetnagodinata.bg.
Първият български „ еднорог “ стъпи в Съединени американски щати
Българската финтех компания Payhawk стъпи на американския пазар посредством отваряне на нов офис в Ню Йорк и стартиране на нов артикул – кредитна карта. Ходът бе плануван от дълго време, още от предходната година, а през тази компанията получи и стратегическата инвестиция от 100 млн. $, с която публично стана първият български „ еднорог “, т.е. стартъп с оценка над 1 милиард $.
Правителството е срещу евтиният газ да отива за топлофикациите
Служебният кабинет побърза да поддържа бизнеса и също се разгласи срещу концепцията топлофикациите в страната да получават евтиния азерски газ, а бизнесът и битовите консуматори – да разчитат единствено на скъпите доставки. Позицията на краткотрайната власт бе декларирана от икономическия министър Никола Стоянов.
Боян Томов: Гласувайте за „ Кмет на годината “ и подкрепете положителния образец
Кметовете са най-близо до хората, от тях зависи доста, само че не и всичко. Все още локалната власт има потребност от по-голяма децентрализация, с цел да се избегне бюрокрацията при разрешаването на локални проблеми. Това сподели пред БНР Боян Томов, издател на Kmeta.bg и уредник на състезанието „ Кмет на годината “, във връзка старта на десетото, юбилейно национално допитване, което прави оценка работата на локалните управляващи.
АПИ отвори офертите за част от мегапоръчките за пътно поддържане
Агенция „ Пътна инфраструктура “ отвори офертите за поддръжка на пътища в някои региони на страната. Става въпрос за мегатърговете на обща стойност 2.3 милиарда лева, които бяха стартирани напълно изненадващо от уволнения началник на Пътната организация Тодор Василев през август.
Започна строителството на жп сектора Ихтиман – Костенец
От през днешния ден публично стартира строителството на жп сектора сред Ихтиман и Костенец. Той се явява трети лот от модернизацията на жп линията Елин Пелин – Костенец, която пък е част от  направлението София – Пловдив. На специфична гала генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Златин Крумов пожела триумф на изпълнителите на плана и описа повече за него.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР