Правителството измени Общия устройствен план на Столична община заради третия

...
Правителството измени Общия устройствен план на Столична община заради третия
Коментари Харесай

Промениха Общия устройствен план на София заради метро № 3

Правителството промени Общия организационен проект на Столична община поради третия лъч на метрото.

Промените са в частта „ Комуникационно-транспортна система – всеобщ градски релсов превоз ”, оповестиха от Дондуков 1. 

Изграждането на третия лъч на столичното метро е обосновано и включено като един от най-важните общоградски планове в новия Интегриран проект за градско възобновяване и развиване на София за интервала 2014-2020 година Следващият стадий от развиването на метрото – от бул. „ Ботевградско шосе ”, през бул. „ Владимир Вазов ” и центъра до ж.к. „ Овча купел ”, е съобразено със Стратегията за развиване на транспортната мрежа на София и потребностите на града. Съгласно утвърдената Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ”, първите два стадия на плана са включени за финансиране по Приоритетна ос 3 „ Подобряване на интермодалността при транспорта на пасажери и товари и развиване на резистентен градски превоз ”. 

След извършено публично разискване е определен вид на трасето, като при избора му е взета поради и Прогнозата на превоза в София за 2025 година, 2030 година, 2040 година Така метромрежата ще се усили с 16 км и с 16 метростанции, като общата й дължина ще доближи 56 км. 

С реализацията на Линия 3 метрото ще се утвърди като съществена транспортна система в София и ще способства за осъществяването на основни цели за развиването на града, общината и района – възстановяване на транспортно-комуникационната система на столицата и обвързването й с републиканската магистрална инфраструктура. Изпълнението на плана ще способства за реализирането на ограничения, свързани със тактиката за нисковъглеродно развиване на градските региони и намаляване на въздействията върху изменението на климата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР