Правителството има готов план за този сценарий и той е

...
Правителството има готов план за този сценарий и той е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Преглеждаме договорите не само за доставка на газ, но и за транзит на газ

Правителството има подготвен проект за този сюжет и той е подготвен от най-малко месец. Министерството на енергетиката има точни стъпки за осъществяване. Няма да бъдат понижени подаванията на газ, нито ще бъдат ограничавани. Това сподели на брифинг министър председателят Кирил Петков след съвещанието на Министерския съвет.

" Има и явен проект от кое място ще дойдат другите доставки на газ. Обсъдихме обстановката. Всички жители да бъдат спокойни. Имаме подготвен проект за този сюжет, той е подготвен отпреди един месец. МЕ има точни стъпки за изпъленение, няма да бъдат ограничавани количествата газ. Това в действителност е проблем сред " Газпром “ и Европейска комисия. Министърът на енергетиката отива на следващия ден в Брюксел, с цел да може отговорът да бъде общ. Отговорът ще бъде общоевропейски ", добави още той.

" Причината " Газпром “ да спре доставките за газ е настояването за заплащане в рубли с трети страни. Ние няма да дадем този шантаж да бъде употребен, по едно и също време с това преглеждаме договорите освен за доставка на газ, само че и пренос на газ. Правим цялостен обзор на тези контракти. Шантажът не е метод и отношение, което българската страна ще търпи ", уточни Кирил Петков.

" Имаме явен проект и от кое място ще дойдат другите доставки на газ “, съобщи министър-председателят Кирил Петков.

Петков отговори и на Бойко Борисов: " Имаме три милиарда изхарчени средства, имаме действително единствено 1 джип, този на Арнаудова в гаража ".

Министър - ръководителят сподели още, че е разговарял с гръцкия си сътрудник Мицотакис, който го е уверил, че всичко върви по проект. До юни месец физическото осъществяване ще бъде готово, става въпрос за газ от Азербайджан.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР