Правителството и няколко земеделски организации подписаха споразумение за допълнителната помощ,

...
Правителството и няколко земеделски организации подписаха споразумение за допълнителната помощ,
Коментари Харесай

Кабинетът се споразумя с 2 организации на земеделските стопани, 26 обявиха протести

Правителството и няколко аграрни организации подписаха съглашение за спомагателната помощ, която ще получат. Това се разбра след следващия кръг срещи, приключил с такива в Министерския съвет довечера. Първоначално не се разбра какво написа в документа като представители на досегашните протестиращи оповестиха, че контрактуваното ще стане обществено, когато по неговата допустимост се произнесе Европейската комисия.

Земеделският министър Кирил Вътев разгласи, че постоянно парите наподобяват по-малко на тези, които ги желаят.

" Проблемите на земеделците по нищо не се разграничават, има други ползи, по които се разграничават. Относно разплащанията - постоянно парите наподобяват по-малко за този, който би трябвало да ги получи ", изясни той.

Участниците в диалозите през днешния ден в края на деня ги описаха като тежък развой, нещо, почнато от нулата и докарано ненапълно, много напрежение и компликации, и заключиха, че е поставена запетайка в диалозите с ръководещите, а не точка. 

От изпратения по-късно текст на съглашението от Министерския съвет се вижда, че то включва Българската земеделска камара и Националната асоциация на зърнопроизводителите. То включва към този момент оповестените параметри.
ТЕМА преди 3 часа 972 преди 3 дни 10114 преди 3 дни 1891
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР