Правителството е заделило 700 милиона повече за заплати в следващия

...
Правителството е заделило 700 милиона повече за заплати в следващия
Коментари Харесай

700 млн. лева повече за заплати в бюджета за 2018 г.

Правителството е заделило 700 милиона повече за заплати в идващия бюджет. Сред увеличените хонорари ще бъдат и полицейските, само че към момента се разисква тъкмо с какъв брой. Ще има повече пари и за опазването на здравето. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов по време на изключителна конференция на ГЕРБ в партийната централа, заяви Канал 3.

"Предвидени са със 700 млн. повече разноски за личен състав и то във всички браншове, които се финансират от бюджета ", сподели Горанов. Заложен е и по-нисък недостиг.

"Във всички сфери с друг размер, приблизително близо 10 на 100 е нарастването на разноските за личен състав ", добави финансовият министър.

"Първият приоритет ни е явен от доста месеци насам ", сподели за бранша на образованието Горанов. "Добрата вест е, че нарастването на учителските заплати към този момент дава резултат ", заключи той и уточни, че химици, биолози и други експерти от научните институти напущат и влизат в българското учебно заведение. Това е метод най-хубавите преподаватели да бъдат стимулирани и да влязат в клас, удовлетворен е Горанов.

"Ръст ще има и в системата на опазването на здравето. Има планувано нарастване на заплатите на служителите на реда, дайте ни време ", посочи министърът, като добави, че не желае да оповестява цифри, преди да е разговарял с вътрешния министър Валентин Радев.

По думите му, идната година се обрисува също да бъде добра за стопанската система ни, приходите в този момент порастват с двуцифрени темпове, пораства и потреблението, установи Горанов. Всичко това несъмнено нервира нашите съперници, добави той.

Следващата седмица Горанов ще разиска бюджета с министрите поотделно, а след 15 октомври - и в Съвета за тристранно съдействие. В рамките на законовия период, до края на 31 октомври, Бюджет 2018 ще бъде импортиран в Народното събрание, даде обещание Владислав Горанов. "Дотогава всичко ще е ясно, ние и в този момент имаме доста висока степен на подготвеност ", посочи още финансовият министър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР