Правителството е взело решение за отпускане на вече традиционните коледни

...
Правителството е взело решение за отпускане на вече традиционните коледни
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска коледни добавки към пенсиите

Правителството е взело решение за разпределяне на към този момент обичайните коледни надбавки към пенсиите. Отделени близо 51 624 000 лева, разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Министерския съвет. Добавки ще получат 1 269 000 пенсионери.

200 900 000 лева са отпуснати за тази цел от началото на ръководството ни с Патриотите, а общо кабинетите, които съм управлявал – общо 460 млн. лева за Коледа и Великден, подсети Борисов.



Това е в резултат на битката с контрабандата, съобщи министър председателят. Той уточни, че позитивните изводи в отчета на Европейската комисия директно кореспондират с „най-щедрия бюджет в историята на България“. 10% нарастване на заплатите в бюджетния бранш, близо половин милиард повече за общините, 160 милиона повече за хората с увреждания, половин милиард повече в опазването на здравето, изреди Борисов.

Това ли желаят митингите – напредъкът да спре. Това ли е оценката че било тресавище, попита министър председателят.

Той посочи, че заключенията на Европейска комисия бяха оповестени от Франс Тимерманс, който е претендентът на социалистите за ръководител на Европейската комисия. Благодаря му за коректността, сподели Борисов, напомняйки, че в Румъния държавното управление сега е социалистическо, а отчетът за съседката ни е отрицателен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР