Правителството е взело решение да финансира с 20 млн. лв.

...
Правителството е взело решение да финансира с 20 млн. лв.
Коментари Харесай

Кабинетът дава 20 млн. за нова детска болница към Александровска, Правителствена минава към СУ

Правителството е взело решение да финансира с 20 млн. лева построяването на нова многопрофилна национална детска болница. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.
 Болница Лозенец благодари на премиера, че няма да я закрива
Взехме решение с министър Кирил Ананиев да подсигурим нужното финансиране от 20 млн. лв. за 13-етажната страда на територията на УМБАЛ „ Александровска “ , с цел да бъде превърната в многопрофилна национална детска болница, сподели той при започване на съвещанието на държавното управление. 

Премиерът посочи, че постройката в университетската болница е в недодялан градеж и екип от инженери към този момент са ревизирали нейното положение, което е чудесно.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев разясни, че обследването, което би трябвало да се направи на грубия градеж, ще продължи към 1 месец, а по-късно следва препроектирането, защото постройката е имала първичен план. По думите му то ще продължи към 3 месеца. „ Това значи, че при започване на лятото можем да обявим социална поръчка за строителството, което на процедура значи, че може би до 1 година най-много, т.е. доникъде на 2020 година, ще имаме подготвена многопрофилна национална детска болница “, посочи той.

Тази концепция бе прегледана, откакто отпадна предлагането дългогодишната Правителствена болница ( " Лозенец " ) да мине от Министерския съвет към Министерството на здравеопазването и да бъде профилирана в педиатрична. Към днешна дата решението на кабинета е болница " Лозенец " да се трансферира към Софийския университет, удостовери Кирил Ананиев. Сега тя служи като академична база на Медицинския факултет на СУ.

Решението болница „ Лозенец ” да бъде преструктурирана в първата национална педиатрична болница провокира недоволството на студентските по медицина в СУ, по тази причина кабинетът се отхвърли от концепцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР