Правителството е взел решение за 7-и и 8-и реактор. Приветствам

...
Правителството е взел решение за 7-и и 8-и реактор. Приветствам
Коментари Харесай

Борисов: Приветствам активността на кабинета по построяването на нови реактори в АЕЦ "Козлодуй"

" Правителството е взел решение за 7-и и 8-и реактор. Приветствам това, което е направило. Сумата 500 милиона е дребна. Трябват 1,5 милиарда, с цел да се стартира построяването на обособена мощ. Да се направи обособена строителна компания която обслужва този развой ". Това съобщи водачът на ГЕРБ БОйко Борисов, който е на предизборна среща във Варна. 
 
Опитвам се да държа " сглобката "! От кого се плашат ПП-ДБ? Или имат съгласие с " Възраждане " и Българска социалистическа партия? Това попита някогашният министър председател по отношение на ветото на президента Радев върху закона за енергетиката.
И добави: Премиерът Денков сподели, че " Лукойл " имат да заплащат. На базата на това изявление казахме, че те би трябвало да си платят налозите.
 
Според него всичко би трябвало да се случва " на ярко ". " Всички да му се радваме. Това държи България на нуклеарната карта на Европа ", удовлетворен е Борисов.
 
В отговор на въпрос за идното изключително съвещание на Народното събрание поради ветото на президента върху Закона за енергетиката Борисов съобщи: " Кое е неприятното да има съвещание, откакто може да приемем поправките и от вторник " Лукойл " да заплаща по тези 73 стотинки, за които приказваме ".
 
Той уточни, че са длъжни да спазят законовия период от 15 дни за ветото. " Не виждам проблем закон, който сме дали своят вот дружно с ПП-ДБ и Движение за права и свободи и в този момент да бъде отхвърлено ветото. Той е значим за заплащанията по проекта за възобновяване. В него има ясно завършен материал, съгласно който от вторник " Лукойл " ще стартира да заплаща тези 73 стотинки. Доказахме година и половина, че сред единия и другия бренд разликата е от 60 до 100 $. Тази дерогация дава преимущество пред другите в Европа, по тази причина би трябвало да е по-евтин бензина и дизела за българите. Карахте по 4 лева и Асен Василев обвиняваше младежкия ГЕРБ, че подвига цените. Сега отново сме отговорни ", ядоса се водачът на ГЕРБ. 
 
Според него и министър председателят Николай Денков, и Мария Габриел вършат всичко допустимо за предвижването на приемането ни в Шенген. Той посочи вчерашната си среща в австрийското посолство с представители на ЕНП, както и срещи на Кирил Петков с европейските либерали.
 
" И Министерство на вътрешните работи проработи добре в битката с незаконната миграция. Всички страни в Европейски Съюз имат своите проблеми и употребяват външно-пол събития ", разяснява той.
 
Критиките от ПП-ДБ, че външният министър Габриел е трябвало да е по-активна по тематиката Шенген го ядосаха. " Моя благосклонност като бе министър председател, различен да ми е отговорен - представяте ли си подобен въпрос? Вие не сте отговорен, външната министърка е отговорна ", съобщи той.
 
По-късно ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов участва на едно от заключителните предизборни събития на партията във Варна. Той бе в града, с цел да поддържа за нов мандат сегашния кмет на регионалния град Иван Портних. 
 
" Повече от всеки път имаме потребност управнически постове да се държат от способени хора ", напомни евродепутатът Емил Радев.
 
Депутатът и някогашен министър Краsен Кралев се възмути от изказването на финансовия министър Асен Василев и " шофьорчето, което се назовава състезателен министър ".
 
" Правителствата на Борисов направиха вложения над 500 млн. без да желаят ангажимент от спортни клубове и общини. Те са подготвили 10 млн., а желаят и 50% от вас. Откъде клуб по гимнастика ще вземе 200 млн.? Това е популизъм, с цел да не дадат и един лев. Няма да забият и един гвоздей. ГЕРБ няма опция! ", безапелационен бе той.
 
Зам. -председателят на ГЕРБ Даниел Митов уточни, че на локална почва не се постанова да се прави сглобка. " Необходимо е мощно посланичество и на Иван (бел. ред Иван Портних), и на листата и на районните кметове. Това ще значи обезпечено качество на услугите - ясли, градини, паркови пространства, инфраструктура. Не одобрявам опитите, а съперниците ни се стремят да стартират с опити, а Иван (бел. ред Иван Портних) е поръчител за последователност в ръководството, и за резултати ", уточни депутатът.
 
На трибуната се качи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше посрещнат с бурни овации. 
" Едно нещо във Варненска област, което сме дали обещание, да не е издигнато от нас преди 3 години, ми кажете. Дайте ми един образец за направеното през последните три години. Магистралите са потънали в нечистотия. На " Хемус " непрекъснато имаше инспекции. Не е почтено. И на открито го виждат. От една междинна европейска страна, станахме най-слабата страна на Балканите ", изясни той.
 
" Когато се върнем да управляваме, можем да обещаем, че " Хемус " още веднъж ще стане приоритет. И Търново-Русе. България без тях не може. Трябва да свържем юга и севера. Дуранкулак, Варна Бургас - тази връзка би трябвало да се направи, тоест автомагистрала " Черно море ". Този път в този момент да остане крайбрежен туристически. Да има и пренос за тировете, изясни той пред хиляди симпатизанти на партията и добави:
" Ние строяхме и по мрачно, и по ярко. Сега до Варна щеше да има автомагистрала, " Хемус " щеше да е подготвена. Като ни изтече мандатът и си тръгвахме, оставихме 1,35 милиарда да ви я достроят. Сега питате ще се построи ли. Не - похарчиха парите. 1,2 милиарда оставихме за ВиК. Няма ги. Дефлацията е над 5 милиарда, в този момент взимаме още 5. Каква Хемус? ", ядосан съобщи той 
 
" Все в миналото ще има и трети мост на Дунав. Всяка страна си има ползи. Румъния - своите. Не мога да го обещая. Но цели ще са " Черно море " и " Хемус ". Обединете се и направете нещо положително за Варна. Аз не се карам, пробвам се тази сглобка да я държа. Сега би трябвало да се съберем, ветото неслучайно е в последния миг. От кого се плашат ПП-ДБ или имат съгласие с " Възраждане " и Българска социалистическа партия, не знам. Премиерът Денков сподели, че " Лукойл " имат да заплащат. На базата на това изявление казахме, че те би трябвало да си платят налозите ", изясни водачът на ГЕРБ.
 
Борисов напомни, че по времето на ръководството му във Варна са идвали канцлери, министър председател, президенти, ръководители на Екологичен потенциал, Европейска комисия - " не можеше да ги преброите ".
 
" Стегнете се, изберете мощна локална власт, с цел да си отстоите ползите. Варна сме я създали не поради Портних, а за хората от града и региона, за всички, които живеят тук ", прикани варненци Борисов.
 
Лидерът на ГЕРБ се ядоса, че като минал Ришкия проход видял ями, колкото не е виждал години обратно. " Не е пипано. От Шумен автомагистралата, дясната лента, 3 година не е поддържана. Близо 3 г бе съзнателно арестувано развиването на страната. Това е реалност, както и да си кривите душите. Едно непостроено от нас ми покажете - катедрала, игрища, зали... ", съобщи Борисов.
 
И акцентира, че тези дни край Драгоман на Автомагистрала " Европа " видял нечистотия до шия и пътеки за мигранти. " Магистралите - потънали в нечистотия, а единствено за предходната зима, която бе като днешния октомври - над половин милиарда са изхарчени за зимно разчистване. Нямаше зима. Мълчание, не е почтено - не им вършите услуга. Шамарите извън вървят. Виждат ни че като нация не се развиваме ", изясни Борисов.
 
Той се ядоса и на концепцията за закон " за донос да ти дават пари ". " Издаваш съседа и ти дават пари. Връщаме Държавна сигурност, доносниците, публично. Ако го бяхме предложили, какво щеше да се приказва, писък щеше да има ", ядосан бе той.
" Тези хора ги интересува единствено да са във властта. Ето Терзиев няма да е общински консултант. София го интересува, единствено в случай че е главатар. Затова не е в общинската листа ", сподели Борисов по адрес на ППДБ. 
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР