Правителството е възложило на държавния оператор Български пощи да разпространява

...
Правителството е възложило на държавния оператор Български пощи да разпространява
Коментари Харесай

Пощите получиха право и пари да разпространяват вестници за 10 г.

Правителството е упълномощило на държавния оператор " Български пощи " да популяризира в идващите 10 години периодически печатни издания, а също по този начин е отпуснало спомагателни средства за осъществяването на тази услуга, само че от пресслужбата не показаха размера на сумата.

Решението отваря пътя за сключването на контракт с " ВИП Секюрити " за разпространяването на вестниците и списанията от името на пощите. Фирмата бе единственият претендент в оповестената от държавната компания социална поръчка за осъществяването на тази услуга за интервал от 4 години против най-много 60 млн. лева без Данък добавена стойност.

" ВИП Секюрити " е избрана на 30 април за спечелила поръчката с оферта за 52.2 млн. лева без Данък добавена стойност. Договорът за разнасянето на печата до 3100 пункта на пощите обаче още не е подписан

От Министерския съвет допълниха, че " Български пощи " ще предложи на всички, които желаят да популяризират издания през клоновете на оператора, налични цени под формата на отстъпка от коричната цена на съответното издание. За издатели тя ще е 25%; за търговци на едро - 35%; за търговци на дребно - 15%; за доставка на абонамент - 30% от каталожната цена на съответното издание.

Решението за държавното разпространяване на печата бе признато от държавното управление през октомври 2019 година в отговор на констатациите на " Репортери без граници ", че контролът на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски върху по-голямата част от българските медии, както и върху дистрибуцията на печата, е главната причина България да е в дъното на класацията по независимост на соловото в Европейски Съюз. То обаче пристигна и откакто веригата " Лафка " на Пеевски разгласи, че затваря обектите си, поради затварянето на частните лотарии, които разпространяваха талоните си през обектите на " Лафка ", които обаче бяха и главният пропагандатор на печатните издания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР