Правителството е отпуснало 1 милион лева за мерки за енергийна

...
Правителството е отпуснало 1 милион лева за мерки за енергийна
Коментари Харесай

Правителството е отпуснало на Софийската математическа гимназия 1 млн. лв. за енергийна ефективност

Правителството е отпуснало 1 милион лв. за ограничения за енергийна успеваемост на Софийската математическа гимназия. Това ще докара до икономисване на над 40% на 100 от разноските за осветяване и отопление на учебното заведение, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от БНР.

" Следващата година в плана за бюджет, който следва да представим, залагаме плановете, които се финансират от Националния поверителен екофонд за 5 учебни заведения, също ограничения за цялостна енергийна успеваемост и несъмнено, се надяваме да стартираме реализацията на плановете по Оперативна стратегия " Региони в напредък ", които са за енергийна успеваемост и изцяло възобновяване на 26 учебни заведения и детски градини ", сподели Фандъкова.

Тя разгласи, че сега " тече строителството " по разширението на Първа британска гимназия и 112-о главно учебно заведение. " С тези вложения, които вършим, ще увеличим с 50% потенциала на учебно заведение. Строим 16 нови класни стаи. На втори стадий имаме нов физкултурен салон ", сподели кметът на София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР