Правителството е одобрило близо 47 млн. лв. допълнителни трансфери за

...
Правителството е одобрило близо 47 млн. лв. допълнителни трансфери за
Коментари Харесай

Кабинетът даде близо 47 млн. лв. на общини за ремонт на улици


Правителството е одобрило близо 47 млн. лева спомагателни прехвърляния за тази година по бюджетите на общини. Средствата ще се употребяват предпочитано за ремонт на улична мрежа и за осъществяване на инфраструктурни планове в поддръжка на общинската обществена и жилищна среда, е посочено в известието на държавната осведомителна работа. В него не се споделя за кои общини ще отидат парите.

Това стана мотив преди време водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да упрекна ръководещите, че изключителни пари се отпускат на общини ръководени от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Отговорът на Борисов бе, че няма какво да направи, откакто Българска социалистическа партия имат малко кметове.

Кабинетът " Борисов 3 " е раздал на 77 общини близо 150 млн. лева с министерски постановления от 9 юни до 15 ноември, демонстрира изследване на в. " Банкер ". Това са средства, които не са били планувани авансово и не са били утвърдени в Закона за държавния бюджет.

Над половината от тези пари (85 млн. лева.) са отишли за община Варна, на която Борисов даде обещание да се помогне, с цел да дръпне в развиването си, тъй като по думите му " Бургас много го изпревари ".

Втора по получени изключителни средства от кабинета е община Пловдив. За разлика от Варна културната столица на Европа за 2018 година е получила изключително едвам 7 млн. лева от държавния бюджет.

От дребните общини най-вече средства е получила ръководената от Движение за права и свободи община Кирково – 2 млн. лева

С новата порция от 47 млн. лева за неразбираемо какъв брой и кои общини сумата наближава към този момент 200 млн. лева, които отиват в към една трета от общините у нас. За съпоставяне целевата дотация за финансови разноски на всичките 265 общини за тази година е 154 млн. лева За разлика от отпуснатите без критерии пари на общините, тези за финансови разноски са утвърдени в Закона за държавния бюджет за 2017 година

С друго разпореждане държавното управление утвърди спомагателни прехвърляния от над 12.2 млн. лева За бюджетите на общините. Те са за усъвършенстване на учебната мрежа и с тях ще бъдат изплатени компенсации за юли и август 2017 година при понижаване на числеността на личния състав заради смяна в структурата и състава му, както и за компенсации при преустановяване на трудови контракти. Включени са и компенсации на личния състав при преструктурирането на мрежата посредством закриване или превръщане на учебни заведения, детски градини, общежития и районни центрове.

На общините са предоставени и близо 4 млн. лева обезпечени от бюджета на Министерството на образованието, за погашение на в допълнение заплащане за реализирани резултати от труда на шефовете на общинските детски градини, учебни заведения, центрове за поддръжка за личностно развиване и за специфична просветителна поддръжка.

На съвещанието си в сряда държавното управление е отпуснало в допълнение и 100 хиляди лева по бюджета на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество и 60 хиляди лева по бюджета на Националната работа за защита. Средствата са за сметка на планувани средства по централния бюджет за 2017 година и за сметка на преструктуриране на разноски и прехвърляния по централния бюджет, е посочено в държавното прессъобщение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР