Правителството е напълно готово за провеждането на изборите на 2

...
Правителството е напълно готово за провеждането на изборите на 2
Коментари Харесай

Сигурността на вота е гарантирана, уверява Гълъб Донев

Правителството е изцяло готово за провеждането на изборите на 2 април. Сигурността на вота, там където ще бъде упражнено правото на глас на българските жители, е изцяло обезпечена. Това съобщи пред публицисти служебният министър председател Гълъб Донев.

Той посочи, че гласоподавателите не би трябвало да се тормозят от хибридните офанзиви за бомбени закани. Всички изборни секции ще бъдат охранявани от Министерство на вътрешните работи. 24 часа преди изборите всички пространства ще бъда тествани авансово, разясни министър председателят.

По думите му сигналите за сложени взривни устройства не целят събаряне на изборната интензивност. Според него задачата е напълно друга - да се всее боязън и суматоха измежду жителите. Донев разясни, че с негова заповед е, която да изготви протокол за реакция при информация за взривно устройство. Протоколът е подготвен и ще бъде прибавен към изборните секции в деня на вота и към учебните заведения, добави министър-председателя.

Той изрази вяра, че след изборите 49-ото Народно събрание ще излъчи държавно управление и страната ще име постоянен кабинет. Запитан дали би останал на поста като министър председател, в случай че не се образува постоянно държавно управление, Гълъб Донев уточни, че има конституционна процедура и това зависи от президента.

По отношение на за ремонта на жълтите павета, той съобщи, че това е една естествена процедура, подхваната според регламента на европрокуратурата, с цел да се откри дали има корист с европейски средства. Той изрично отхвърли изказванията, че акцията има нещо общо с идните избори.
 Гълъб Донев: Не е ужасно да се гласоподава
Гълъб Донев: Не е ужасно да се гласоподава

Независимо по какъв начин се пробват да ви сплашват - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените закани по имейл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР