Правителството е като кола с развити болтове, от която постоянно

...
Правителството е като кола с развити болтове, от която постоянно
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Правителството е като кола с развити болтове, която ще катастрофира

Правителството е като кола с развити болтове, от която непрекъснато изпадат колелата - първо бяха заместник-министри, след това законопроекти и скоро ще катастрофира, сподели в предаването „ Лице в лице “ по бТВ Димитър Делчев, заместник-председател на „ Движение България на жителите “.

Вече 20 дни публични поръчки се афишират в прорез със закона, поради неналичието на единна осведомителна система, която трябваше да проработи от 1 юли, сподели Делчев. Въпреки че има известие, че ще бъдат подхванати дейности, такива няма. Мнозинството не се интересува от спазването на законите, а дневно не престават да се харчат към 20 млн. лв..

Единната система е стъпка към бистрота, само че явно поръчките за битка с корупцията са единствено на думи, сподели той и даде образец с оповестеното публично разискване на антикорупционния закон, какъвто даже не е подготвен, а бяха оповестени 2 страници наличие.

Последните 3 месеца вместо да се борят с корупцията, да вършат промени, само генерира болшинството са кавги. НДК е явен образец за битка за комисионни и липса на всевъзможни дейности за прекъсване на корупционните практики.

Отсъствието на демократичната общественост в Народното събрание води до липса на надзор. Трябва да продължим да опитваме да търсим общи решения по съответни тематики, както направихме на кръглата маса за изборното законодателство, уповавам се идващият диалог да е за правосъдна промяна и битката с корупцията. Десницата не би трябвало да се сплотява, с цел да се каже, че сме се събрали, както направиха ГЕРБ и Оперативна програма, а към правила и ясно сложени цели, безапелационен бе Делчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР