Правителството е изплатило над милиард лева по мерките за запазване

...
Правителството е изплатило над милиард лева по мерките за запазване
Коментари Харесай

Антикризисните плащания гарантирани до май

Правителството е изплатило над милиард лв. по ограниченията за опазване на заетостта. До май месец са обезпечени всички антикризисни заплащания по отношение на пандемията. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

„ 300 000 работни места са непокътнати по мярката 60/40 и досега са изплатени над 1 милиард лв.. Плащанията по нея не престават до 31 май. По мярката 80/20 са изплатени 153 милиона лв. за опазване на близо 30 000 служащи в трите бранша „ Хотелиерство и ресторантьорство “, „ Транспорт “ и „ Туризъм “. 54 милиона лв. са изплатени на 50 000 чиновници служащи и чиновници по мярката „ Запази ме “ и по мярката 75/0 “, осведоми общественият министър Деница Сачева. 

Над 50 000 са кандидатствалите фамилии по мярката за подкрепяне на фамилии, чиито деца учат в онлайн режим като досега са изплатени 44,5 милиона лв. за 41 898 фамилии.

Продължава и мярката за разпределяне на средства за детегледачки като до този миг 6592 фамилии употребяват детегледачка със средства от Министерство на труда и обществената политика. 

161 213 безвъзмездни винетки са обезпечени за хората с увреждания, които са с 50 и с над 50% понижена работоспособност. „ Договорите, настоящи за персоналните асистенти, които костват за цялата тази година 214 милиона лв., все още са 36 181. Миналата година средствата са били 92 милиона лв. “, посочи министър Сачева. 

„ Виждате тези, които толкоз доста приказват, с цел да пазят хората в неравностойно състояние, какъв брой пари е имало отпуснати за тях в предходни държавни управления “, акцентира министър председателят Борисов. Той отбеляза, че средствата по програмата за персонални асистенти на хората с увреждания са се усили двойно по отношение на предходната година, а хората получили безвъзмездни винетки са 161 213. 

„ Много елементарно може да се направи сравнението по метода, по който се грижим ние за тях и тези, които се пробват да кажат, че ги съставляват “, уточни още министър председателят. 

Борисов съобщи, че идващото държавно управление ще взема решение дали и по какъв метод да бъдат продължени ограниченията за подкрепяне на хората и бизнеса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР