Правителството е готово със сайта, на който ще следим в

...
Правителството е готово със сайта, на който ще следим в
Коментари Харесай

Готов е сайтът, на който ще следим в реално време цените на хранителните продукти

Правителството е готово със уеб страницата, на който ще следим в действително време цените на питателните артикули както у нас, по този начин и в чужбина. В този миг се почистват дребни механически елементи и още идната седмица платформата ще бъде показана обществено. Това сподели за bTV служебният министър председател Гълъб Донев.

По думите му комерсиалните вериги ще се включат, предоставяйки актуалнитe цени.

Гълъб Донев беше безапелационен, че ограниченията на държавното управление за понижаване на цените към този момент дават резултат. По магазините има повече и действителни промоции, изясни министър-председателят.

По думите му работата на служебната власт в тази посока е в разгара си. Предстои и среща с Комисията за защита на конкуренцията, с цел да се уточнят стъпките, тъй че да бъдат в безспорен синхрон със закона, уточни още служебият министър председател Донев.

Той изясни, че държавното управление ще постави старания и тази година да приключи финансите на България на 2,9% недостиг.

По думите му приходите на страната през първите два месеца на тази година порастват, само че разноските остават високи.

Гълъб Донев разяснява оповестените през вчерашния ден от финансовото министерство оферти за данъчни промени и изясни, че този път новото Народно заседание би трябвало с разсъдък да одобри план-сметката на страната за тази година.

Служебният министър председател изясни, че отчетът за рисковете на финансовото министерство е част от бюджетната процедурата и в него не се загатва за банкрут.

„ Няма бюджетен апокалипсис. Финансите на странта са постоянни, валутния ръб е постоянен. Курсът лев-евро е постоянен “, сподели служебният министър председател.

През първите месеци на тази година събираемостта пораства. В хазната са влезнали 1 милиард и триста милиона повече в съпоставяне със същия интервал наминалата година, уточни още той.

„ В същото време имаме 2 милиарда и 300 милиона повече разноски, което се получи с помощта на политиките на последните четири Народното събрание “, сподели Донев.

Новото 49-то Народно заседание ще носи отговорността за това по какъв начин България ще приключи 2023-та година.

„ Ние като служебно държавно управление сме предложили редица ограничения, които да подсигуряват, че финансовата непоклатимост ще продължи каквато я направи служебното държавно управление за 2022 година, с цел да приключим с недостиг от 2,9 и отново споделям – това е заслуга на служебното държавно управление, а не на някоя партия или коалиция.

Така че тези ограничения, които са рационални би трябвало рационалните политици да поддържат “, сподели още той.

Служебният министър председател увери, че в предложенията на служебната власт се подсигурява нарастването на пенсии, заплати и опазване на ниските ставки за бебешки храни, учебници, самун и брашно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР