Правителството е готово да финансира изграждането на инфраструктурата на Индустриална

...
Правителството е готово да финансира изграждането на инфраструктурата на Индустриална
Коментари Харесай

Караниколов: Правителството е готово да финансира изграждането на Индустриална зона Загоре

Правителството е готово да финансира построяването на инфраструктурата на Индустриална зона "Загоре " в Стара Загора.

Това разгласи пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов. Двадесет компании са показали интерес до момента за вложения. След форума "16 + 1 " чакаме още, добави министърът. Вече има подготвен план и след правене на количествено-стойностните сметки ще станат ясни параметрите на присъединяване й, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът, кметът и регионалният шеф Гергана Микова откриха информативен ден за показване на процедура "Насърчаване на предприемачеството " по Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020. Очакват се новосъздадени компании да аплайват с планове за общо 67 млн. лева

За първи път ще се влага и във компании, които се ангажират с медицински и обществени услуги, уточни министър Караниколов. По думите му ще бъдат утвърдени към 350 плана в цялата страна. От началото на май м. година до края на юни т. година по европейската програмата са подписани 712 нови контракта на стойност над 700 млн. лева, а осъществените заплащания са за над 350 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР