Правителството Денков-Габриел оцеля при втория вот на недоверие, внесен от

...
Правителството Денков-Габриел оцеля при втория вот на недоверие, внесен от
Коментари Харесай

Без гласовете на ГЕРБ и ДПС: Кабинетът Денков-Габриел оцеля след втория вот на недоверие

Правителството " Денков-Габриел " оцеля при втория избор на съмнение, импортиран от опозицията Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " поради неуспеха в работата му в бранш „ Отбрана и национална сигурност “.

В поддръжка на кабинета „ Денков “ гласоподаваха едвам 61 народни представители от ПП-ДБ. За събаряне на държавното управление гласоподаваха 66 депутати от „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ и самостоятелният Радостин Василев. Нямаше въздържали се. Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха пленарната зала и не участваха в гласуването, за разлика от първия избор на съмнение, когато поддържаха кабинета.

Дебатите по втория избор на съмнение продължиха над четири часа. Опозицията упрекна кабинета, че със закупуването на БТР-и и даренията за Украйна работят против националната сигурност и обслужват непознати ползи. Според вносителите на вота на съмнение решенията на държавното управление в бранш „ Сигурност ” не се вземат по отношение на действителните потребности на страната, а съгласно непознати политически и стопански ползи.

„ Решенията в областта на сигурността и защитата не са стимулирани от действителна угриженост за хората и страната, а от лични политически задължения пред непознати страни “, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. „ Купени са конграчулейшънси, само че не е допринесено за бойната дарба на армията “, сподели от своя страна Николай Дренчев от „ Възраждане ”.

Министърът на защитата Тодор Тагарев упрекна вносителите на вота, че с дезинформационната акция, която водят, спомагат за намаляване на отбранителните качества на страната.

Според Кирил Петков от ПГ на ПП-ДБ " защитата, въз основата на остарели съветски машини, може да провокира носталгия у някои, само че действително днешната им реализация и действителна боеспособност е в пъти по-лоша от технологиите, които българското държавно управление придобива ”.

 

Първият избор на съмнение против кабинета „ Денков “ беше импортиран поради неуспех на ръководството в бранш „ Енергетика “. Той беше отритнат със 143 гласа „ срещу “ на депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР