Правителството Денков/Габриел днес промени статута на имота под мемориалния комплекс

...
Правителството Денков/Габриел днес промени статута на имота под мемориалния комплекс
Коментари Харесай

Правителството подготви почвата за преместването на МОЧА

Правителството Денков/Габриел през днешния ден промени статута на парцела под мемориалния комплекс Паметник на Съветската войска " в Княжевската градина, или МОЧА, както го назовават софиянци.

С решение на Министерски съвет се трансформира статутът на парцела от обществена държавна благосъстоятелност в парцел частна държавна благосъстоятелност . Тази смяна да работи и в действителност да извърши решението си.

Припомняме, че през месец март 2023 година, с което разпорежда на кмета да изиска от страната Паметникът на руската войска в София да бъде изместен в Музея за социалистическо изкуство. Тогава 41 съветници гласоподаваха " за ", като само от Българска социалистическа партия бяха срещу " и един консултант от " Патриотите " - " въздържал се ". В Народното събрание остро се опълчиха от " Възраждане ". Решението бе.

Гласуването не мина и без показна акция от страна на социалистите, които като се изключи че проведоха шествие в поддръжка на запазването на паметника, демонстративно го ремонтираха и почистиха. Това направиха от.
 Пазители на МОЧА чакат решението на общинските съветници
Пазители на МОЧА чакат решението на общинските съветници

С марш и " Спрете войната против паметниците " на фона на флагове на Руската федерация блокираха центъра на столицата

Решението през днешния ден е взето по предложение на регионалния шеф на София , в чието ръководство е парцелът, като и той ще трябва да отрази смяната в Акта за държавна благосъстоятелност.

или по-точно мотив за разкол , в това число и поради  у нас, а и от самите съветски управляващи, които се протипоставят на всяко едно потребление на самия монумент - даже и с художествени цели, както не един път е бил боядисван МОЧА. По традиция точно този монумент притегля най-вече софиянци да изразят в това число и.
 Омбудсманът се възмути от ареста на децата, драскали върху МОЧА
Омбудсманът се възмути от ареста на децата, драскали върху МОЧА

Омбудсманът предлага категорично регламентиране на наложителна адвокатска отбрана при задържане на деца чрез
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР