Правителството дължи отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, за

...
Правителството дължи отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, за
Коментари Харесай

Радев: Правителството дължи отговор на гражданите чии интереси обслужва

" Правителството дължи отговор на жителите, които му гласоподаваха доверие, за това чии ползи обслужва - техните или нечии други. Защо беше спрян газът единствено за България и Полша? Спира ли се на Австрия и Германия и по какъв начин те обезпечават енергийната си сигурност? Резервиран ли е към този момент потенциал от Гърция и от други страни? Икономическата война ескалира и рискът за България се покачва във всеки един миг ".

Това съобщи президентът Румен Радев в коментар на прекъсването на доставките на газ от Русия за България.

Според президента по този начин създалата се обстановка ще бъде " същински тест за европейската взаимност ". " Ще помогне ли и по какъв начин Европейски Съюз на енергийно най-зависимата и енергийно на-бедната страна ", сподели още Радев.

Според него " вероятно ще намерим различни решения, само че това ще изисква време и средства и ще значи доста по-високи цени ".

Президентът се разгласи твърдо срещу даването на оръжие на Украйна и разгласи, че не вижда смисъл от визитата на българската делегация в Киев:

" Категорично " не " на даването на военна помощ за Украйна. Това е стъпка към директното замесване на България в този спор. Призивите за мир заглъхват и на тяхно място ескалира войнствената изразителност и апелите за победа. А българската позиция се взема решение в София, а не в Киев ", сподели президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР