Правителството дължи на българския народ отговори каква е схемата на

...
Правителството дължи на българския народ отговори каква е схемата на
Коментари Харесай

Президентът иска КСНС за ЧЕЗ и обяснения от правителството

" Правителството дължи на българския народ отговори каква е схемата на финансиране на договорката за ЧЕЗ и също по този начин по какъв метод тази договорка получи политическа поддръжка. Защото всички знаем, че без такава, сходна компания не може да получи банково финансиране ", разяснява президентът Румен Радев договорката за ЧЕЗ и желанието на държавното управление да взе участие в нея.

Също по този начин той желае и КСНС, на който да бъдат прегледани въпросите за енергийната сигурност на страната, оповестява Българска национална телевизия. Докато не е явен въпросът за схемата на финансиране, не се знае и под каква форма и по какъв метод българското държавно управление се готви да стане сътрудник на Гинка Върбакова, изясни Радев. Иска да се разбере кой води договаряния от името на българската страна и кой води договаряния от името на Върбакова.

" Смея да кажа и го настоявам изрично, че досега аз нямах информация по този въпрос. Изрично настоях да получа такава от способените органи, която регулярно е изпращана до държавното управление. Ето за какво считам за основателно да бъде свикам и Консултативен съвет по националната сигурност /КСНС/, на който да бъдат прегледани въпросите за енергийната сигурност на страната ", разяснява президентът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР