Правителството даде знак, че няма да се съобрази с исканията

...
Правителството даде знак, че няма да се съобрази с исканията
Коментари Харесай

Зеленият сертификат няма да бъде отменен, обяви премиерът

Правителството даде знак, че няма да се съобрази с настояванията на проведените от партия " Възраждане " протестиращи, които направиха несполучлив опит да нахлуят в Народното събрание.

Зеленият документ няма да бъде анулиран, разгласи министър председателят Кирил Петков. Нещо повече, министър-председателят съобщи, че ограниченията на държавното управление занапред нататък ще се дефинират по опцията на лечебните заведения да одобряват пациенти и броя на интензивните кревати в здравната система. Ако над 80% от интензивните кревати бъдат заети, ще се наложи да бъдат взети спомагателни ограничения.

" Фазите са 50%, 60%, 70% и 80% на интензивните кревати. Вече, когато се стигне до равнище 80%, тогава ще дадем едноседмична почивка, само че няма да бъде дълготрайно онлайн образование, тъй като резултатите демонстрират, че онлайн образованието не дава положителни резултати, на които едно време се надявахме ", изясни Кирил Петков.

Премиерът желае да влезе в разговор с протестиращите.  " Много скърбя, че сега съм под карантина, другояче аз бих бил сега на площада да беседвам с протестиращите. По принцип почитам формата на митинг, тъй като това е метод да се изрази противоречие с нечия политика, въпросът е в тази форма на митинг да не пострадат почтени хора и от протестиращите, и от хората на реда. Съжалявам, че има няколко потърпевши индивида ", добави той.

Петков разгласи, че в петък, когато изтича неговата карантина, кани 10 представители на протестиращите на диалог.

" Темата, която би трябвало да дискутираме, не е нещо друго с изключение на има ли по-конструктивни ограничения, които те имат концепция да дадат по какъв начин да управляваме идната Covid вълна и увеличението на имунизацията, което за мен е основополагащ метод да преодолеем идната рецесия, която идва за жалост в най-къс порядък. Това, което бих призовал, е просто да ме изчакат до петък. Това, което ми се вижда, че може да бъде направено, е да бъде направена работна група. След като ми изтече карантината, аз имам бустерна доза, бих седнал да си приказвам с тези хора и да изработим нов модел ", сподели още министър-председателят Кирил Петков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР