Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма за храни

...
Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма за храни
Коментари Харесай

И през 2021 г. продължава програмата Топъл обяд

Правителството даде единодушие Управляващият орган на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица в България за интервала 2014-2020 година да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер до 11,17 на 100 над избрания бюджет на оперативната стратегия по отношение на нуждата от финансиране на ограничения и действия за поддръжка на най-нуждаещите се лица в изискванията на рецесията, провокирана от COVID-19.

По този метод ще се обезпечат в допълнение 26 941 126 лв., с които ще се даде опция програмата за даване на топъл обяд да продължи и доближи до повече хора посредством включването на спомагателни общини. Средствата ще бъдат обезпечени по линия на самодейността на Европейска комисия за превъзмогване на следствията от рецесията - механизма REACT-EU.

На 23 ноември държавното управление позволи Управляващият орган на оперативната стратегия за храни да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер до 5 на 100 над избрания ѝ бюджет. С това решение бяха обезпечени 12 058 874 лева, с които се обезпечи даването на топъл обяд за минимум 50 000 нуждаещи се в интервала от 1 януари до 27 април 2021 година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР