Правителството даде съгласие на Управляващия орган на Оперативна програма за

...
Правителството даде съгласие на Управляващия орган на Оперативна програма за
Коментари Харесай

По Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане ще се осигурят допълнително 11 млн. лв. за подкрепа на украински граждани

Правителството даде единодушие на Управляващия орган на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне (2014-2020 г.) да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер до 3,93% над избрания й бюджет.

По този метод програмата ще разполага с спомагателни 11 000 000 лева, които ще бъдат обезпечени по самодейността на Европейския съюз REACT-EU за 2022 година

Финансовият запас ще се употребява за дейности в поддръжка на украински жители, получили краткотрайна протекция в България. Предвижда се до края на 2022 година посредством структурите на Агенцията за обществено подкрепяне за тях да бъдат обезпечени към 50 000 ваучера за закупуване на храна и артикули от първа нужда.

Осигуряването на спомагателни средства ще даде опция и за удължение на мярката за даване на топъл обяд до 31 юли 2022 година Към момента по нея 189 общини дават чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт на над 53 000 души в потребност. За даването на обществената услуга ще могат да аплайват и общини, които все още нямат подписан контракт по програмата. Очакванията са, че по този метод ще бъде обезпечен топъл обяд в допълнение за към 20 000 души. Такова право ще получат и нуждаещи се от поддръжка украински жители с право на краткотрайна протекция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР