Правителството да поеме контрола над Лукойл“, за да спре спекулата

...
Правителството да поеме контрола над Лукойл“, за да спре спекулата
Коментари Харесай

ВМРО: Правителството да поеме контрола над „Лукойл“, за да спре спекулата с горивата!

„ Правителството да поеме контрола над „ Лукойл “, с цел да спре спекулата с горивата! Реалната цена на литър бензин сега е 2,40 лева, а на дизела е 2,50. Останалото е машинация! “, това приканва във видео, оповестено във „ Facebook “, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

В него той в детайли изяснява по какъв начин съветската компания, която е монополист на пазара на горива у нас, действително ограбва българските жители.

Ето и цялостния текст на видеообръщението на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов:

„ Може ли цената на бензина и дизела у нас да бъде 2,50 лева и по-малко? Може! Ако не съществуваха измамите на Лукойл.

Може ли българското държавно управление да наложи волята си над един частен монополист, какъвто е „ Лукойл “? Тепърва следва да забележим!

Каква е истината за цените на бензина и дизела, която плащаме в България?

През 2021 година цената на петрола вид „ Урал “ се е търгувал за 66,16 USD, „ Брент “ за 67 USD и цената на дизела е била 2,23 лева./литър.

През 2022 година – безусловно преди два дни – сортът „ Урал “ се е търгувал за 78,07 USD, „ Брент “ за 95,67 USD и цената на дизела е 3,34 лева./литър.

Простата сметка демонстрира, че бензинът и дизелът са поскъпнали с 50% за крайния консуматор, до момента в който сортът „ Брент “ се е покачил с 40% като цена, а сортът „ Урал “ - с 12%.

Реално 2/3 от повишаването е поради измамата на „ Лукойл “, който фактурира цените на вид „ Урал “ равни на цените на сорта „ Брент “. Прави го посредством посредническа компания, която също е благосъстоятелност на „ Лукойл “, която купува от Русия нефта и им го препродава на скъпата цена. Българската страна знае за това. Българската страна знаеше за това и когато трябваше да се пребори за дерогация, с цел да работи нашата рафинерия с съветски петрол. Въпреки, че държа да отбележа, че „ Лукойл “ има кладенци за рандеман на нефт и в Ирак, примерно, и в други точки на света. Но по този начин или другояче българската страна се пребори за пролонгация на европейското ембарго над съветския петрол за 2 години и половина без по никакъв метод да отбрани потребителя и да изиска „ Лукойл “ да фактурира бензина и нафтата на действителните ц
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР